Thursday, December 31, 2009

paling bru da

shinee and suju.
leeteuk,sungmin,taemin and minho comel dowh~..hahaha..mcm2 version da aku tgk..heechul tak abis ngan Hessica dia..hahaha.serius makin lama makin lawa versi gee dorg sunshine!

Tuesday, December 29, 2009


you think I can't dance with my tummy and the fat?
this is what I did back in the old days and I want to do it again.

BIGBANG? 2PM? SHINEE(they're like too young for me but i like Taemin and Key)? 2AM? SHINHWA? DBSK? FT ISLAND?
I love them

OH I LIKE SUJU MORE(sounds lame for you guys,isnt it?.i just don't care)....the power of 13
hopefully Hankyung change his mind...huhuhu..there will be no SUJU if Hankyung leaves. :(

and ya,erm... I'm not really in the mood few days ago.well,one of the reason is because someone's entry,who try to be nice but actually it really makes me feel like I'm some kind of loser, I guess.tak tau knapa terasa gila babi.I know that you're a good person with a good intention but i don't know why i think it is still a lil bit too much.

I already feel lost when my kesayangan (kamera yg dsayangi gila2) mengalami masalah...ditmbh lgi dgn kenyataan2 sedemikian...sungguh x senang hatiiii..mmg tak ada kaitan tpi ntahla..bosan dgn perangai org skrg ne....mcm2.

Monday, December 28, 2009

i'm glad it's over

He has no feeling towards me ANYMORE...yeay! *relieve*

if drink and drug is your bestfriend ,then you don't need me to complete you.

if you are like so freaking desperate to have a girlfriend,then I'm not the right person for you to be with cause I'm SO unlike you.

if you want me just because we had this memory of being "almost lover" in the past,then you're WRONG.past is past,dude.get over it.

if you say you love me whenever we meet,and take advantage of my kindness then you should just GO TO HELL cause YOU'RE REALLY MAKE ME SICK DUDE!.I hate to see your sms and I picking up your call!.

if you want me BACK,and assume that I will come back to you and treat you as I used to do.Think again man!You such a jerk.I will never want to see your RAFFI AHMAD look ever again.I'm done with you..

if I say,I'm very much comfortable with what I am now,please don't try to change me.I do what I really want to do.the people that can stop me from doing things that I like is MY FAMILY

if you call it a DATE,then it is a DATE but since you are acting like a jerk after, I JUST DON'T REALLY CARE about it can sell you're handsome face to anyone who wants you cause you're really the expert with this kind of thing,right?correct me if I'm wrong.


oh snap!my bananas are suddenly disappear...I guess my menu for today is ROTI TEPUNG CEKODOK for today..

Sunday, December 27, 2009

how come?

lately i do realized that I don't hang out and I don't go shopping with girls anymore.blame me for making this thing worst for be truth,I only have few girlfriends,whom I really2 close and be able to share ALMOST everything.So,my mind always says that NO ONE can replace them and since everyone is not around,I tend to hold and keep everything for myself.of course I do have lots of guy friends (if i say boyfriends it's sounds different) too, but there are many things that you can't share with them.

obviously,I hang out more with guys now and don't get me wrong.I have no intention of being more than just a friend.Seriously,I do have this friendly manner and no romantic intended when I'm approaching them. I am certain there are the occasional instances of boy and girl being best friends. I may even have had at least one "BOY" best friend when I was younger, much younger and I used to think that 'When we grow up,we might end up being together". But, I really believe this "best friend" thing is only possible in the age when nothing else is possible.I'm in that level now.I do flirt with some of my guy friend but it is just for fun as we both know that we are friends and always be friend.Honestly,I don't have any feeling with any guy at this moment except that I HAVE A HUGE CRUSH ON THIS KOREAN GUY which is one of the reason why I am in front of my lappy the whole time (the only way to keep in touch with him <3).

And people, please dun get me wrong again.I am not CHOOSY.I JUST FOLLOW WHAT MY HEART SAYS AND WHAT MY MIND TELLS ME WHAT TO DO,AS WELL AS MY INSTINCT.If I like you,then I like you.If I don't then just bear with it.I don't really care about my past anymore.I'm proud of myself for being single for 6 months (woot woot).I get the chance to PROOF to everyone that I can live without a human being called "special BOYFRIEND".I am a WINNER to those who had this very NEGATIVE THOUGHTS of me after my last broke up.I don't need a special boyfriend,I just need friends.That's all.

I'M KINDA HOMESICK RIGHT NOW..I REALLY WANT TO GO HOME.HAVE DINNER WITH MY FAMILY,PLAYING WITH MY DONGSAENGS aka adik2 (they surprise me everytime i'm home.excited to see how much they have grown),HANG OUT WITH MY FAMILY EVERY NIGHT AND WEEKEND,PREPARE LUNCH for THEM (I'm expert in making SPAGHETTI) and everything.

plus,I've already missed three CHRISTMAS(from 2007 till this year) in KK.Yes,I'm a Muslim but some of my family (grandma,uncles and aunties,cousins and second cousins) are CHRISTIANS.We have this family gathering or makan2 thing or open house for celebrating the special day that represents by everyone in our family.I do have really BIG FAMILY.My dad has 14 siblings.and my mom I'm not really bad.

haa bogo ship da

Saturday, December 26, 2009

Thursday, December 24, 2009

arini punya plan

sementara menunggu Faris Oppa aku "menyiapkan' hal2 tertentu dia sebb kitorg nak gy pejabat MARA amik borg aku pun terasa2 la nak update blog kesayangan aku ne...memg syg gila2 la! hahaha

Plan arini: pejabat MARA amk borg Mara (laa..baru aku tau takyah MUET pun takpa..haish~
2.Hntar kamera aku ke bengkel.
3.cuci kain sebb dah berlambak kain aku.
4.'dating' ngan SUJU smpi lebam
5.oh tak lupa juga mlm nnti aku kena minum 'julap' aku..hahahaha..

P/s:Kepada Pekal,tape2.I masi tunggu lagi u nak roger I ne...hehe

ok la..aku taw korg bosan tgk aku merepek2 kan...ok babai!

Tuesday, December 22, 2009

Aiden saya

(karangan darjah 1)
boyfriend saya nama dia
si Aiden
dia bwat saya happy
dia tak pernah sakit kan hati saya
dia selalu buat saya tersenyum
oh dia pun suka senyum
saya tak kisah dia bukan melayu
oh lupa,saya pun bukan melayu
so, kami sama.
muka Aiden macm RAIN tapi Aiden lagi comel.
suara Aiden pun sedap juga.
Aiden sgt2 hebat bila menari.
dia sgt sensitif when it comes to his family matter
I understand that.he misses his father.
and support you syg

saranghae AIDEN :)

boyfriend saya

(karangan darjah 1)
boyfriend saya nama dia
dia bwat saya happy
dia tak pernah sakit kan hati saya
dia selalu buat saya tersenyum
oh dia pun suka senyum
saya tak kisa dia bukan melayu
oh lupa,saya pun bukan melayu
so, kami sama.
muka Aiden macm rain tapi Aiden lagi comel.
suara Aiden pun sedap juga.

Monday, December 21, 2009

meluah sebb pening

ingin meluahkan rasa sedih yg teramat bila kamera aku tetiba je takleh berfungsi masa kitorg (aku,faris,miza,sera ngan afiq) gy RANTAI ART semalam.syok2 amk gmbr tetiba je kamera aku terpadam macm abes bateri padahal aku baru cas kot sempena nak gy rantai art tu..sedih gila....dahla nak masukkan gmbr kat laptop pun ayah kan..aduh..menangis darah aku semalamannnn..wuaaa!!!!

oh oh.tatau jadi ke tak tpi ada planning nak gy Penang kot ujung minggu ne..yaz she dan izut jom!

Wednesday, December 16, 2009



korg perasan tak aku jarang sgt nak cerita pasl apa aku buat..macm keluar2 ke ,pegi mana2 ke,benda yg best untuk diceritakan la kiranya...sebb memg takda pun..dah lama tak hang out pun.tapa..ekceli tak rasa sgt kot pun sebab aku "busy' ngan kelas.konon2 jela.haha.kalau time cuti pun aku suka duduk ruma keluar.tada sapa ajak keluar pun...err,ingat balik.ingat balik..ada2 tapi aku kan tak sihat kebelakangan macm mood keluar tak ada..nak keluar pun buat apa je kan?baik duduk

mls pula teiba nak menaip..hahaha.nak smbung tgk INTIMATE NOTE la..hheeheeeheeee.

dah dua minggu tak menari kat dance floor..aritu lepas gian juga dpt naik atas stage...aku da memg gila kot!.suka ati je.sekali sekala "memalukan" dirihahahaha.the choreography that I did was so effin hard man but I managed to catch up.good for you elle!woot woot!


Tuesday, December 15, 2009

Monday, December 14, 2009

el gila...

baikla..sedang aku menaip2 kat blog ne sebenarnya aku juga sedang cuba menghabiskan assignment aku..sikit lagii neee..hand written pulak kan.memg kena tulis lmbt2 la..tulisan aku ne bukan lawa pun..kalau tulis laju2 kang jadi macm tulisan doktor berwibawa yg kelam kabut pulak kan??..haha [merepek -.- ].oh sambil2 tu aku dgr lagu...buat kerja smbil degr lagu..memg lambat la siap kan..hahaha..tapi apa point aku tulis blog aku kali ne?..erm..aku pun tak taw ekceli

kiranya macm nak mengadu je la kot kan..haha..tapi haa skrg ne juga tiba2 aku terfikir pasal jejaka idaman aku ne....haha..ekceli tak ada pun..aku ne kalau suka main suka je.tpi bukan sembarangan nak suka2 org la..mesti ada ciri2 dia yg ak suka kan? [gatal la kaw el..haha.syok sendiri sekejap].baikla saya mulakan di sini..ini diaaaaa!!!!!!

1.dia take care sama aku

2.dia tak annoying.tak memaksa aku ne dah la keras kepala...haha

3.kalau nak tambat hati aku tolong jangan tanya pasal masa silam aku ka apa kan...lagi baik la anda tanya pasl apa aku suka ke apa kan..nampk bersungguh2 nak kenal aku...ceh!.perasan la kaw el

4.bole tak aku nak org yg lagi tua?bukan tua bulan je tpi tua tahun..aku da bosan dgn org tak matang ne

5.aku suka org yg bole bimbing aku,bukan aku yg bimbing dia.dan pengetahuan agama ok la...tolong bimbing saya bang! untuk calon suami da ne..hahaha.mummy mesti suka! :P

6.hargai apa aku buat untuk dia..sebb aku ne jenis yg suka buat spesel2 gitu..hahaha..

7.terima yg aku ne SUKA MENYANYI,SUKA CAKAP,KUAT MAKAN..apa2 yg mulut aku boleh buat [oopps!]

8.jaga penampilan.aku suka org separa selekeh sebb aku pun agak la juga selekeh dia tpi bukan la org yg pki bju sepuluh kali pun tak cuci.bgi aku selekeh2 pun biar wangi..[hint di situ,aku suka wangi2an.haha]

9.aku mudah tertarik dgn org yg rmbut nya yg kiranya pjg2 la juga.hahaha...tak kerinting pun tak pa...tak macm tyson pun takpa asal tak botak.aku takot org botak.hahaha

10.chinese look sebb aku pun macm cina siket2 kan.putih2 lagi...[wakakakakakakaka perasan!.*ketuk kepala sebb rasa perasan sgt*]..macm DONGHAE oppa~

wa curik amik gmbr dia kat BB


11.bukan anti sosial.peramah la kan.senang sikit..hahaha.suka kawan2 macm aku.outgoing macm aku.bosan la kalau yg asyik nak duduk ruma je..kwar2 pun mls.

12.sometimes aku suka yg macm ne...tak tahu knapa...aku kekadng pelik dgn diri aku bila suka org macm ne..hehehe


HEECHUL oppa~.

pastu tetiba nyanyi ini untuk aku kan

suda2 la elle.pegi buat kerja sana....heee~..ingin bermimpi indah selepas ituuuuu

i need you

I need someone to talk rite now....

dah lama kot tak jumpa mereka yg selalu berkongsi masalah,berkongsi cerita..hati ke hati...

wa sgt rindukan itu semua...

skrg ne kat kelas wa jadi macm gila sikit.wa pemalas...buat kerja pun malas.. apa suda jadi?ish3

sedg menaikkan semula semangat.wa malas fikir byk.wa maw fokus dengan apa yg wa ada skrg.

anda benci dgn cara bagaimana saya membahasa kan diri saya?

oh terimala seadanya...

yang penting wa suda jatuh cinta..jatuh cinta sama siapa?

eh elle?

Friday, December 11, 2009


Super junior-M

super junior


tiba2 suka sama jejaka sweet ini

kan wa suka bad boy look,tiba2 je ne

there are so many hot guys but I decided to pick him :D

[i like you too...very close to i love you,indeed]

nak baca,baca.taknak baca suda! :P

korg perasan tak setiap kali aku blog je,mesti byk pasal hati dan perasaan,coretan yg penuh dgn amarah,sedih dan apa2 la kan yg mengannoyingkan.tu aku rasala.okla fine,nak bgi korg update skit ngan aku kan...

seperti yg semua sedia maklum,aku da masuk BACHELOR da.BACHELOR IN EDUCATION(TESL).jadi student progression.first year thu aku tak yah amik sebb subjek2 dia da amik masa diploma dulu.terus lompat second year.My first impression untuk untuk ksemua kelas was TOTALLY wrong.yela,aku ingat aku ne kononnya akan macm sedih je and macm kesunyian la kononnya.but actually,I enjoy the classes, indeed.lectures are good(seperti biasa),my classmates pun okay2.kiranya ada yg boleh satu kepala la kan.aku pun jenis tegur semua org,senyum ngan semua memudahkan kehidupan la kata org kan.

satu je aku sedar kan,aku ne ekceli dari dulu ramai kawan lelaki.hidup dikelilingi ngan lelaki.maksud aku,dlm famili pun,tgkla.aku dua org je perempuan,semua tu pasal aku kekadang memg KASAR kanthen masa sekola pun,bestfren aku ANIS je.and thairy and zai.maknanya yg aku selalu lepak la.bila kat kolej bru aku ada betul2 kawan perempuan.yela,dorg izut,aya,yaz dgn she kan.housemate pun semua perempuan.rasa diri complete dan seimbang skrg dorg tak smbung ngan aku,smbung nnti kot.tapa still ada satu kelas juga.kita progression memg byk satu kelas pun..hehehe.

apalagi aku nak merepek a??.em pasal kehidupan aku skrg?.aku macm ne jela..Relaks.hidup dgn dunia aku sendiri bila berseorangan.aku rindu famili aku.aku rindu nak keluar tiap2 hujung minggu ngan famili aku.makan ramai2.aku tau adik,rino aku pun rindu macm tu.rindu nak baring kat ruma,ridu nak tgk TV kat bilik mummy biarpun kat bawah ada TV.rindu nak masak unutk famili aku.dahla aritu balik seminggu je kan..sedih gila.tapa.bulan 3 balik lagi.cuti satu bulannnnn..hehe

dahla..nak masak keropok lekor ne.Faris bg semalam.hehe

Thursday, December 10, 2009


bundle jadi bundle--eeee oleh aku


wa suka bundle

wa jadi gila sama barang bundle

murah2 dan lawa2


oh tambahan,wa juga skrg suka potong bju2 dan seluar2 yg wa rasa wa tak pakai,daripada jadi kain buruk baik wa...kasi macm recycle dia kan?

hasilnya...CUKUP MEMUASKAN HATI..bju lama jangan buang..bagi saja sama aku

yg rasa2 baik hati sajala.aku tak paksa bgi pun..hehe

Wednesday, December 9, 2009


love love

lately ne wa ada masalah sambut fon.kadg2 tak sedar,kdg2 mls.hmm...tataula..tak cukup kot ketenangan yg dirasai  sekrg :P


i miss my GIRLFRIENDS like so so much.....

rindu nak peluk Aya..rindu nak gosip ngan korg semua...rindu nak kutuk org ngan izut,dgr lawak kaw...apa2 pun rindu korg semuaaa...

p/s:learning GRAMMAR is fun actually....tetiba je

elle, kaw gila apa?apa kaw tulis ne?

seriusly,sendiri macm da gila...sebb suka sgt hidup single kot...memg best...,sape2 yg rasa tak best kapel skrg,boleh la belajar untuk CUBA hidup gembira macm aku.jadi single la wey.tak yah pening2.atleast cubala kan..memg la rasa kekadang sunyi tapi bila kan kaw bebas..kaw free dan kaw bole kenal dengan ramai orang..itu lagi bgus.boleh cari mana yg betul2 sesuai ngan kaw ke kan..mana la taw.

aku mengaku aku keluar dgn ramai org..aku keluar macm DATE pun ada..tpi bukan exactly DATE la bg aku pun..kalau date yg setakat kawan2 memg da byk kali..and ekceli aku tak rasa apa2 pun..just kluar sebg kawan.tpi in a special way..boleh borak smpi pening dan nak muntah pun takpa..tak kisah.janji happy!!!tapa.masih 20 tahun dan masih muda...still young and fresh gitu kan..takyah la kelam kabut nak ada balak or kahwin ke kan kalo jodoh tak sampi tak?.ada org jodoh dia cepat ada org jodoh lambat.hehehe

aku bukan nak bongkak ke apa apa kan..yelah kang nnti tup3,aku da ada BALAK.pastu korg akan gelakkan aku pasal apa yg aku cakap ne..sure gelak punya..haha.

tpi,aku bukannya nak main2 bab cinta2.biarla aku betul2 syg kat org tu pun macm thu juga kan...terima aku seadanya paling penting....and yg paling penting lagi..bukan sahaja ikut kata hati aku,tapi ikut kata akal aku...adik aku pesan macm tu.ya adik aku yg 18 tahun tu.

kang macm si sial tu pulak kan jadinya....gila kasar sey ayat aku..hahaha..tpi betul la!haha...kasar sey ayat aku(maaf kena ulang sekali lagi)...hahaha.aku da tak peduli lagi kalau ada sape2 yg terasa ngan blog aku ne...biarpun begitu (wah ayat) aku masi juga nak minta maaf la kan kalau ada yg terasa biarpun aku bukan cakap pasal korg...aku cuma tujukan pada org yg memg aku tak bole sebut nama dia.jumpa pun tak bole apatah lagi nampk bayang2 dia.benci gila BABI..KAW DENGAR TU.BABI!bukan gila beruk atau apa.kaw buat aku tak percaya lelaki...dan kaw ingat ne!...aku benci kaw sampai bila2 aku nak...jangan cuba untuk buat baik kat aku.buat innocent ke apa benda entah.sebb kaw memg lelaki paling sial pernah aku jumpa seumur hidup aku.aku malas berpura2 da.berpura2 yg aku masi bole berkawan dengan kaw.fullstop!.lega bila aku akhirnya melepaskan yg ini.semoga anda hidup bahagia...oh lupa.memang kaw bahagia dan gembira pun kan?.terima kasih sebb begitu mudah aku lepaskan kaw dulu sebb percaya kaw kata apa masi kata kaw dah tak syg kat aku.eleh,kaw sedar tak kaw lagi teruk.atleast dengan ex-balak aku dulu aku masi boleh berkawan.Tp dengan kaw..sumpah tak!.

INI AKU TULIS SUPAYA KEBENCIAN AKU TERHADAP CINTA LELAKI HILANG.aku prcaya TUHAN itu maha adil,bak kata SARAH KU syg..hehe.what goes around,comes around baby.sakit yg pernah aku alami selama berbulan2,aku sumpah pasti kaw akan kena satu hari nnti.


Sunday, December 6, 2009

aku tak perfect

sapa pun tak perfect

aku tau;

aku kasar

aku byk cakap

aku gila gila

aku cepat sgt maafkan org

aku selalu malukan diri sendiri

kadang2 aku suka puji diri sendiri kata aku kiut ka apa...aku main2 je

haa sapa nak kat aku kalau aku macm ne?


tak menepati langsung ciri2 idaman wanita pilihan kan?

biarla..harap2 ada la tu org yg bole menerima aku seadanya

Friday, December 4, 2009

sgt rindu...

Girlfriends ku yg disayangi lagi disayangi

Siti AYA

ZATUL Nadiah

Nurul YAZ

Siti SHE

aku rindu kita kuar jalan2

smpi sesat2

duduk berjam2 kat RAFI,lepak gosip apa semua

dan aku ada byk benda nakcrita kat korg

aku rasa korg pun sama juga....

:) :)

rindu,sgt2 rindu

aku nak gy ROCK THE WORLD, tpi tada teman..

adei. :(

Tuesday, December 1, 2009

totally turn off

kalau dapt tahu yg org tu adalah...

spoiled brat!!

atau lebih dikenali sebagai

anak manja,a boy who tend to get whatever he wants

pleasela...tak cair okay..

unless u kaya atas usaha u sendiri.

tak heran kalau ada kereta ke,duit poket byk kalau semua dtg dari ayah hang.

lagi suka kalau u sgt2 low profile dan tak bgtau atau bgi nampk kat semua org yg u tu org kaya...oh anak org kaya.

berlagak je lebih...

dan aku mudah bosan macam tu


oh oh ini sebenarnya tidak termasuk pada dia yg betul2 ikhlas... 

you know who you are..

and thanx for the treat

I sayang u


sapa bole bgtau apa beza bila kita kata "I LIKE YOU" dan "I LOVE YOU".

saya tahu beza dia apa.tpi semua org fikir mcm saya ka? 

Monday, November 30, 2009

tukar fikiran :)

oh ya....tukar fikiran lagi.

semalaman aku tak boleh tidur memikirkan perasaan aku ne macmana ke dia?..tak boleh tidur smpai masuk2 mimpi suda...aduh~!/dia tak kecewakan aku pun..aku yg fikir byk maybe aku yg tak READY lagi...dia pun juga..dua2 tak ready so..aku tukar fkiran dan perasaan...aku sendiri takut aku tak mampu jadi og yg betul2 baik untuk dia...nnti aku akan dgr komplain yg sama.hahaha


blog ini betul2 jadi teman baik aku untuk meluahkan perasaan..terima kasih blog..I love you!


btw,da ada TUMBLR. click here

jgn risau semua org,sy masih active kat blog ini. :)

Sunday, November 29, 2009

apa elle?

Now, I'm giving myself a chance to fall in LOVE again.

I keep on asking myself,am I ready to be in a relationship now?.I'm not's up to that person to show me how determine he is.if you know what I mean//I'm just waiting for the much you want that too much?. 

I know exactly how Bella's feel when Edward left her...felt like there's a big hole in your heart and cannot explain how unbearable the pain is...sgt2 sakit you know.I cannot imagine myself anymore when suddenly the person I loved so much told me that he was no longer have the feelings for me,and left me heartbroken...then,again I was willing to let go of him just because I wanted to see him happy.well,that was what he said.that I couldn't took care of him,i wasn't good enough for him or maybe that woman[ouh scrammmm u old woman] knows how to take care of him better than me.but that's not the point.Traumatize by the experience made me feel that men were just the same.but now,I try to convince myself,there are still some good guys out there.whom I really want to be with.I am hoping that you will take care of me okay,baby?.if only you're 19 above.I would definitely and completely in love with you.but why age has to do with it?.because I think I really2 in LOVE with you now.taylor launer :)

but now, I'm confuse.And I'm regret the things I've done.especially the message that I sent...what was I thinking?why did I say those things anyway?......Omg!!! 


mood:confuse dan malu [??]

itunes:For you I will by Teddy Geiger

&& i'm going to have my own TUMBLR very soon I tell you guys more about it later okay..till then.toodles :)

Saturday, November 28, 2009

New moon

I don't mind watching it over and over again
so people...sapa yg nak tgk or rasa nak tgk...
AJAK SAYA okay!!!

*wink2 smbil buat muka tak tahu malu*

but make sure masa tu bole pki student card ya!hahaha


Thursday, November 26, 2009

fatso= elle

I hate myself (the body,the tummy especially
i mean how it looks like now...

tak pernah seumur hidup berat badan hampir mencecah 50 kg...

sgt tekanannnnn memikirkannnnn keberatan badan yg dialami

aku seolah2 org kerdil yg gemuk bila setiap kali melihat diri sendiri ke cermin

atau macm seekor (err seekor ke?) doraemon yg berambut panjang

"start diet ELLE!!!!"

perkataan ini sering terngiang2 di kepala tapi kenapa aku masih degil untuk menahan nafsu makan akuuuuu...adakah ini hanya mainan psikologi semata2??..aduh tolong la!.tak suka tgk diri sendiri


kurang keyakinan diri :( :(

nak keding macm ne :(

pretty girls,aren't they?

rmbut ohhhh

erm rmbut da pjg kan?..bole la..blum mencapai target lagi..kadg2 ada perasaan macm nak trim..tpi takot pendek..sebb dulu pernah buat pasthu minah bodoh yg potong rmbut i thu potng rmbut i smpi pendek.after form 3 I tak pernah potong rmbut smpi after PLKN,memg pjg la kan...
then,tgk2 balik gmbr2 i..wah tak sngka macm2 rmbut punya fesyen i ada..erm sama je la kot..dan untuk pengetahuan semua,I tak pernah buat REBONDING owkay!.rmbut I memg lurus semula jadi..tula i pernah nah buat kerinting tapi tak jadi sgt..hahaha

masa ne i menagis gila babi sebb rmbut jadi pendek gila..malu berhadapan dengan org...

then i potong..adala macm ne siket..yg ne lepas beberapa kali potong..maintainkan kependekan rmbut..haha

then dye,pasthu biarkan pjg
kalau i tak buat apa2 masa ne,mesti rmbut I da pjg gilaaa babiii
i kerintingkan..makin lama makin tak jadi then i hitamkan rmbut then I trim THEN I HIGHLITE THEN U GUYS MESTI DA BOSANN!!!..HAHAHA
okay tu je nak kongsi..hahahaahahah

Wednesday, November 25, 2009

jgn salah faaamm..

aduh..ramai org salah faam dgn post sebelumnya..i cuma bagi contoh je la yg sapu2 mop2 hu..hahahah...btw,da settle da ngan org thu..ckp lamaaaa gilaaa and suda okay!yeay!


mari bergembiraaaaaaaa!!!!!!!!

Teddy Geiger

satu lagi boyfriend idaman..hahaha

sekrg makin seng untuk anda tahu ciri2 sebenar lelaki idaman I kan?..hahaha

the hair (sila baca post2 sebelumnya)

pandai main gitar...

erm thu je kot..hahaha

oh,dan dan sudi buat lagu untuk I..oh,so sweet!!!..

elle,wake up la!

Thursday, November 19, 2009

kepada org yg tak puas hati or mara kat sy,

tak tahu kalau kesilapan ini disengajakan atau tidak tpi selalunya tak disengajakan..sebb usually kalo saya buat silap sy akan mengaku and bgtau org thu...

tpi tatawla.maybe sebb dia da lama mara kat saya..atau tak puas hati..thu yg dia lepaskan kemarahan macm thu jak..knapa x ckp depan2?...y do u need to talk and tell the world about it  and let me notice benda thu sendiri?...tak bestla org lain tahu jugak...nak salahkan org lain yg buat tak boleh juga..dah jadi tanggungjawab saya kot tanggung semuanya...yela,org tua kan.

mungkin sy ne bukan org yg baik...sebab makin lama,makin sendiri notice benda thu..tpi bila bab2 mara ne usually saya simpan dalam hati or maybe tak ckp pun smpi lupa sendiri...da berusaha buat org selesa ngan saya...even tmpt tinggal or apa2 pun saya hampir hari2 bersihkan...biarpun saya bukanla sgt pembersih org nya...tpi atleast adala usaha maw mop2 ka lap2 ka...hahaha...n cakap pun selalunya terus suka tak suka thu dorg punya pasal sebb apa yg saya bgtahu thu ikhlas dari hati.wah!terlebih suda ne.wahhhhhhhhhhhhhhhhh

Wednesday, November 18, 2009

tak happy,

em tak happy sgt la...maknanya I sedg sedi la ne..Nervous pun ada juga...

ohhhhh what's going to happen with my lifeee..


I'm about to start a new chapter of my life...starting..erm next week maybe...i don't know yet.

gotta meet new faces,have to start everything all over what I did and experienced back then...urgh I hate to think about it...i mean,it took me like 2 and a half years to be what I am,to achieve what I own now and it's not that I'm letting it go but I guess because it's life so,like it or not, I still have to deal with heard that someone said tha GPA i s nothing,the DEGREE means everything.she's right...I am completely wiped out.devastated of my soul and identity.or maybe I'm just  over thinking about it...I've had some down times but I've always been able to see some light at the end of the,this might just the 'ugly' moment for me.

someone once called me a Loser just because of having no boyfriend or there are times when I want to do things alone.not to mention but,honestly I do not feel lonely or whatsoever shit you want to  assume about it.sometimes you need the time for just  need pleasure yourself with things that make you happy no matter how crazy it sounds or how stupid it is.and guys,being Single doesn't mean you're a Loser.maybe thisis not just the right time,or maybe you haven't find the right person to be with.that's,This is a perfect opportunity to become someone you've always wanted to be.I am what I am now people.and from now on,I just want to be me.

currently listening to:Love isn't by Same Same...(Bob and Clint Moffat,remember them? please say you do.They were my ultimate crush when I was in primary school!!)

munajat cintaa

Satu2nya lagu yg I masih suka selepas putus.haha

jangan salah faham(izinkan I pki aku pula ya),

lagu ne agaknya lagi sesuai ngan situasi aku skrg ne...banding dulu..kalau dulu ntah papa je jadi lagu tema percintaan..kononla..haha...lagu yg tak pernah bosan dgr.even my parents and my adik2 pun suka lagu ne..hehe

btw,suka lagu ne pun sbb video clip dia juga..talent or model dia anak2 Ahmad Dhani iaitu Al ,El dan Dul (kumpulan the lucky laki,alah yg nyanyi lagu 'bukan superman' thu dan mereka sgt hensem2+cute2 belaka).Al cepatla besar! kakak Elfina mau kamu!!!hahahahahaha lol

p/s..hehehe..tamaw crita byk..tapi sgt suka kamu...kalau kamu baca ini..sila jangan tergelak okay.I tak pernah ckp benda ne depan kamu sebb takut kamu PERASAN or I mungkin akan rasa MALU GILA BABI kalau u baca part ini...sori I da lama tak kontek u..erm 2-3 hari thu lama ka?...sbbnya I taknak nnti i jadi terlebih suka plak..hahaha...tpi I memg suka u sgt2..the end :)

Tuesday, November 17, 2009

sepuluh secara random

mungkin akan jadi lebih kalau saya rajin

1.sgt suka online.smpi lens tak buka2 pun bleh tahan lagi.

2.lagi suka lepak kat kedai mamak je banding lepak kat tmpt mahal2 (starbucks dan sewaktu degnnya)..sori.saya tak byk duit...

3.da 3 hari berturut2 ke Sunway Piramid.first day ngan Ismael and Shahid,second day ngan SHE third day ngan Asye.

4.suka masak tpi bila ada org yg nak makan je.macm sekrg adik i selalu ada.

5.fine fine..saya mengaku saya KUAT MAKAN.aiskrim,coklat semua saya kebas!!!...oh oh...burger juga~ :D

6.semakin tension bila perut makin membuncitttt!!!tidakkkk!!!

7.skrg ne macm tak bersyukur rambut ditakdirkan lurus..suka lagi dia serabut ..hahaha

8.semakin suka hidup single..sebb bole kawan ngan semua crush or menggatal ngan sape2..tpi I tak gatal ngan boifren org  (mcm perempuan thu.pki tudung konon..hati busuk!!) or husband org owkaaay!!..itu harus dijauhi...

9.byk cakap.dan ini memang telah disahkan oleh mereka2 yg rapat ngan I.hahaha.

10 .telah dibuktikan juga I ini seorg yg cukup DRAMATIK...sesuatu yg tak bgus atau bgus??..erm tak pastila...

11.percaya pada KARMA!!!.hahha..kaw buat jahat ngan aku takpa.kaw dpt juga balasan nnti.mbhahahahaha *ketawa jahat*

12.tataw bila bole buang rasa benci kat seseorg thu..mungkin bila da tua agaknya..oh kejamnya!

dah la..kang korg kata aku mngada2 pula nak :P

tada apa

Sedang duduk2,tiba2 rasa macm nak post something pulak kat blog ne..dan tiba2 juga la terfikir byk benda..temm..tamawla cerita pasal masala2 yg dihadapi skrg..haha(tak gembira pun).knapalaaaa???...rasa macm org yg sgt2 tak ada duit ne..haha(tak gembira pun lagi)

aish,tiba2 idea terbantut pulak karang post lgi la..hahha

Friday, November 13, 2009

new layout,again

no background this time

penat fikir nak buat macm mana.kejap2 nnti i design la something..

nak buat macm ne..yg masa project multimedia dulu..hehehe


u guys must be tired huh?

or maybe pening 

yelaa...tgk I asyik tukar layout je

atleast twice a month..hahha

apa2 pun sorry sebb i suka kasi sakit mata korg

wah!,main I sebagai ganti nama diri da skrg..up gitu :D

Thursday, November 12, 2009


*bukan sekadar gmbr  hiasan

aku tak punya hidup sempurna

siapa pun atau apa pun kat dunia ne mesti tak ada yg sempurna

kita selalu harapkan sesuatu tpi selalu jugala apa yg kita harapkan thu tak menjadi

it's normal

hidup memg macm ne,kadang2 kita diatas,kadang2 kita di bawah

aku baru 20 tahun,tpi macm dah byk aku lalui 

&&  aku rasa itu masih tak cukup lagi...

dugaan demi dugaan dtg...

lebih2 lagi bila aku kat sini, jauh dari keluarga aku

bila kat sini,aku cuma ada adik aku dan kawan2 aku...sesetgh org mungkin akan kata ini adala kebebasan atau mungkin bg menyedapkan hati org ckp ini adalah berdikariaku bersyukur sebb dalam usia 18 tahun lagi aku suda belajar untuk hidup sendiri

aku ada kawan2,so tak da la sunyi sgt..aku ingat lagi dulu masa kitorg muda2(18 ke 19 thun thu kira mudala)..semua bnda nak cuba...lepak la yg paling best.pusing keliling kl tanpa arah tuju,buang masa itu ini..buat gila sekejap...sgt best!!!org lain mungkin kata benda ne sia2 tpi apa guna hidup kalau tak menikmati semua benda thu..bukan nya kita buat benda jahat...isap dadah or wahtsoever.dan aku suka macm thu...hidup macm betul2 org muda.

aku belajar cinta thu apa.dan as far as apa yg aku experience cinta thu memg best.tpi at the same time buat aku sengsara.masa aku ada bf dulu,hmpir tiap2 minggu aku nangis.aku buat apa saja untuk org yg aku syg..sggup jaln kaki,buat itu ini.beli itu ini.jadi itu ini untuk jadi macm apa yg dia suka tpi akhirnya dia dgn cibai nya layan aku macm ne...sory ayat aku keras skit..kamu bole ckp kawan je la...tpi kamu tak faam macm mana sakitnya aku...dlm byk2 bf aku pun (erm 3 thu tadala byk kan?) sorg je yg aku masih berkawan baik...masih berhubung dan siap bole dtg ruma dia lagi masa hari raya...dia memg baik...cinta pertama akuyg paling aku tak boleh lupa.yg second,sorry to say,tak bole tgk muka dia langsung.hahaha..rasa macam nak TUMBUK.okay,aku da mals jd hipokrit..hahahaa.memg aku benci dia..hahah.dia yg buat aku benci lelaki,aku benci dia..hahahahahahaha.okay sudala.

aku akui aku kat sini byk berubah...tpi aku masi tak lupa daratan.aku sedar aku dari mana,aku sedar aku kesini untuk apa..lagi2 untuk membanggakan kedua ibubapa aku.aku belajar betul2 biarpun aku ne bukannya pandai sgt pun.tapi atleast dorg happy kalau aku berjaya kan?.

Monday, November 9, 2009

how i miss u,

I am TOTALLY 100% POSITIVELY sure that I am in the syndrome of missing:


my family,my home(the weird house of mine),my room, my car and everything that I own in Sabah.I miss them.

.My girls...

Anis Audina(aku rindu kaw,pendek!),'Izzatul Nadiah(almost like a soul sister to me), Siti Sarah(kaw balik awal sgt knapa???), Nurul Yazmin (biarpun aku jumpa kaw almost tiap minggu) and Siti Nursyahira Nabila (jumpa selalu pun boleh rindu okay!hahaha)

the most important is,I miss how we used to do things together.where we had the girl's day out or girls' nite out.we shared almost everything.we might have this up side down in our friendship.No point la kan?..or maybe it was just me?..hahaha...and I'm glad that I met you girls.I learn how to appreciate people who truly care about me rather than those who didn't.I also learn that having a great friends is much more important than having a guy,I mean having a damn fucking stupid guy in your life. I learned that the hard way.YOU CAN TOSS A BOYFRIEND JUST LIKE A know what I'm saying?.thanks for always be there for me too.anyhoo,I love all of you.

.My life as a college student

Perhaps I might be lucky once again.being a college student.having lots of assignment,lectures and attend classes are fun.hahahaha...i might regret what I said.well,I know I sound pathetic or maybe silly for some of you.but seriously,staying at home doing nothing is way pathetic,you know.

.Mid Valley,Bukit Bintang,One Utama and Ikea

Idk why *sigh*.I just wish that I could go there now.though with no money,it's okay jugala.haha

.Buy new things

Obviously because I have no money now.If only I have the kaching2 in my hand,the first thing I would buy is a cardigan or blazer ,or maybe colourful top,or maybe a skinny jeans,erm...booties maybe,sneakers,or haa yaa, a sling bag(the one that I saw at FOREVER 21) cool.daddy please come here so that we can buy all of these.hahaha...kuang asammm ko el.

*erm color tak menarik la pulak*


Karaoke jamban pun tak kisah sebb da sangap gila.terima kasih youtube kerana merealisasikan impian saya.PEACE!.

if ada lagi I tambah okay,buat masa ne..ini je yg terlintas d kepala otak

oh in love with these wolvesss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...