Sunday, August 30, 2009

baliiikkkkkkkk!!!!!

Esok nak balik Shah Alam da!!

kerja kerja kerjaaaaaa!

huhu..

selasa da start MENGAJAR balik.

lesson plan ta siap lagi!!

badan gemok ini akan jadi semakin surut kot sebb byk benda nak kena buat nnti.

huhuhu

pastu2

tak shopping raya pun lagi!!

daddy suru shopping kat KL je nnti

(tak leh bodek2 minta beli byk2.huhu.I'm thinking of going to Sungai Wang or Bukit Bintang sebb mura2 dan save bajet.bole beli byk2.haa.uptown pun bole!.hahaha.tp kalau rasa kaya tiba2 Pavilion,OU ke,Mid Valley,The Curve or Cineleisure pun bole!)

so,kawan2 yg disayangi oleh saya,

jum pg jalan2 menshoppingkan diri nnti!!

hehehe

(adakah anda pening dengan imej2 flashing ini?oh saya juga begitu hahaha :D )

------------------------------------------------------------

from my old blog :)

tengs Fiqar!!

video
"izzut and elle 's song..
sgt talented oo ini olang
pandai kasi ubah2 itu lagu
pandai bwat lagu
pandai men gitar la palinggg~
hehee"

"one is a STONER,one is a "DWARF".hahah


hye cik abg,kalau kamu reti mainkan saya lagu "thunder".pasti saya nak dekat2 kamu.haha


pisyu2   (^.^)v

Friday, August 28, 2009

adik-beradik.



daddy

mummy.

Maybe jarang kot aku post kan gmbr adik2 aku kat blog ne.saja nak berkongsi cerita dgn pembaca2 blog sekalian.

Dan, inilah dia anak-anak kesayangan DR Tajul Ariffin Awang Mohd dan Puan Mariana Walter Molijuh.

saya duluuuuu,

budak gemok!

Yang sulung mestila aku yg telah diberi nama oleh mereka,iaitu Elfina.nama aku pendek je.Kalau dalam family(makcik,pakcik,sepupu-sepapat dan lain) ,aku dikenali dengan nama Fifie dan mummy and daddy aku rasa aku da tua bangka,nama thu macm dah tak sesuai da.kadang2 diorg panggil Dayang (mcm kampung2 plak).tpi bila da dari kecik kena panggil dengan nama yg sangat comel (FIFIE) thu,memg sampai bila2 pun melekat juga.haha.kalau kawan2,aku prefer dipanggil El atau konon2 nak glamour kan ejaan nama pendek thu ELLE.yg rapat mahu pun tak rapat,semua kena panggil aku El.tpi tada plak org panggil aku,Elfi ka?Fina ka?Nana ka?.okay tak suka.haha.


aku anak yg baik tau,degil,kuat cakap,periang,syg kat adik2 aku,kadg2 pemalas,kasar dan garang.okayla.suda la cerita pasal aku.

meh meh tgk2 adik2 aku ne.


Alfarino atau lebih dikenali dgn nama Rino.Member2 dia panggil dia Alfa @Fa.
Nama dia pelik juga,sebb lahir kat Philipines.
surat lahir dia tak macm kita punya.besar lebih dari A4 size thu.
Tingkatan 6 rendah.18 tahun.
03/07/1991.
beza dua tahun je ngan aku.
status:single and available.
Dia ne nerd,pembersih,pemalas,selalu gaduh ngan aku masa kecik2 dulu.bertumbuk,tarik rambut.semua ngan dia.kecik2 berani la nak tumbuk2 dia,skrg da besar macm tak berani pula
dan secara personalitinya,dulu kami macm terbalik,aku ganas perangai macm lelaki sikit dia sebaliknya.tpi skrg dua2 da normal.hahaha.

gmbr kami kecik2 dulu.
(aku amik dari blog lama lgpun gmbr ne kiut)

baby rino and lil' elle

"dlm hati,aku tolak ko dari buaian ne,bru tau".

terbaru.masih syg menyayangi jugak :)


then,


Mohd Arif @ Arif.tada nama glamour.Arif je.
budak tingkatan 3.15 tahun.PMR tahun ne.
Dilahirkan pada taun 1994 bertarikhkan 10 september.
adik aku yg paling berdikari,rajin [sebb kena sepak2 oleh aku buat itu ini),haha.
kuat makan tpi tak gemok2.jeles aku.
kadg2 lg matang dari abang dia.
teman sepak2,tampar2 aku sampai sekarang
dlm kereta pun kekadag sempat main pukul2 smpi merah2.haha
kuat main game.DOTA 24/7
status: available.da tiga tahun sey dgn awek dia.
aku pun tak pernah lama macm thu.


kecik2 dulu dia besar,kepala dia besar.kami panggil dia giant tpi tatau napa sekrg jadi kurus kerempeng

yg ne plak,


Nur Afiqah @ Iqa budak darjah 6.12 tahun.
She's the only baby sister I have.
18/05/1997
(kalo anda perasan,kami berkongsi tarikh haribulan yg sama.cuma bulan lain2)
status:aku pun tak pasti sebb dia byk boifren.satu tahun entah berapa kali.baru darjah 6 plak thu.
disebbkan dia sorg adik perempuan aku.
maka,byk la juga yg bole dibandingkan kami berdua
dia pendiam siket ,dia kurus ,dia gelap siket, dia ayu siket, tak macm kakak dia.
byk kontra antara aku dan dia.
yg sama mungkin,rambut lurus and muka macam cina.
aku arap dia tak tinggi dari aku bila dia besar nnti.hahahaha
satu je aku tak suka dgn dia ne.barang2 aku semua pun dia nak kebas.tak tanya pulak thu.
kecik2 dulu kami panggil itik,sebb mulut dia shape macm itik.pasthu jalan tonggek2.hahahaah.
OKAY YE.DIA LGI COMEL.heee~


dan yg bongsu sekali,


Mohd Afiq @ Afiq,budak darjah 1.7 tahun.
dilahirkan pada 15/02/2002
adik yg paling manja,paling petah bercakap,tembam.mcm sgt2 kot.haha.
anak kesayangan mami.da besar pun tido ngan mami.

kecik2 dulu,kurus je.da besar tatau makin lama,makin tembam.
camera freak macm kakak dia.haha.gmbr atas thu dia amek sendiri.
lepas amik bgi kat aku,trus ckp, "kak,pandaikan saya amik?.cantikkan?".

p/s:gmbr dulu2 thu aku amik pki kamera hp je.sori kal0 tak jelas.hik3

apaka?

SAYA RASA BADAN SAYA DA BERAT
NAK ANGKAT KAKI PUN SUSA
APAKA SAYA SUDA GEMUK??
TIDAK!!!!!!!


kalo org lain bulan puasa masa diorg nak kurus tpi saya tidak
seminggu berpuasa di Sabah,memg tak boleh kalau tak makan,BANYAK!
masa sahur mahupun berbuka
ari2 ada saja plan nak masak apa.
semalam buat DADIH COKLAT,ONDE2,
ari2 sebelumnya SPAGHETTI LA,PANCAKE LA,NASI AYAMLA.
huhuhu

tpikan,

balik nnti mesti jarang2 da nak masak spesel2 macm ne
skolah da mula,mesti penat.
hmm.tataula.
pastu mesti rindu ngan famili
pagi2 bgunkan adik2 [Afiq paling susa,diikuti dgn Ika,then Arif then Rino.smpi ada yg kena pukul atau kena tarik keluar katil.hahahaha.]
tolong mami masak di dapur,pegi bazaar,keluar pun dengan famili je

shopping pun ngan famili (okay ne tiba2).
atleast kaw balik juga el.
berterima kasih dgn cuti sekolah,cepat!!
hehe

okla.mals nak merepek byk2.saja tulis entry kali ne.
:)



erm,"he" called me last nite.merepek2.ckp itu ini.wah!.berbunga2 hati [ne pun sebb da lama org tak kol,selalu mami or adik2 je sebb nak minta ambil].hahaha.tpi serius I RINDU U SGT2 la bongok!!!.amik la lesen cepat bole angkat I and lepak2.[aih,nak lepak plak,kata bz balik sana nnti?,tapa sekali sekala el (^.^)v ].
blog ne da jd macm diari plak ye?

P/s:sedang rindu semua org. berfikir,nak sambung degree kat Shah Alam ke x?.kalau ramai kawan smbung,saya smbungla!.itula dlm pemikiran saya skrg ini.

Wednesday, August 26, 2009

only if you're willing to read this long post of mine

 I've read this note from a friend of my mine.
well actually he was tagged and,em uh I'm the awesomeness stalker,
bla bla bla
okay,but that's not the point.the points is what the note is all about.
it actually makes you
realize [actually, this is what I've been set in my mind about LOVE.lately] that,
you can't just give your love to a guy just like that.maybe you could like play hard to get and don't ever make someone your
EVERYTHING because when they left,you have nothing.nothing but hatred!!.
like what I'm experience now
and,yep!
I'm still in the process f healing the PAIN that I suffer these few months.
it is the fact that,LOVE HURTS.it really does.
it can make your life upside down
so alright then,
Maybe,he can be your
only one.
(as your LOVER,boyfriend/girfriend or whatever title you call [I must highlight here])
there's no one else
but him/her.
By MEANS,you're not with other people when you're with her
as simple as that,right?
just try to love the person who you are with.
but if faith tells that you are not meant to be together,then just let it be.
okay, I know I'm just making things
COMPLICATED here.
and I know that I am not a good writer but at least you got what I meant right?


--------------------------------------------
here,read this:

"You won't fall out of love with someone. . . if you didn't fall in love with somebody else"

"Its not certain whether the one you have now is the one you'll be with for the rest of your life."

"There's no guarantee if the one you just met is the one who will love you forever. . . "
Because there's no such thing as an ideal man/woman, no such thing as the right person or the right one. . is there?

BUT!!!!

It is US who can make love last a lifetime. .
so if ever someone ask you is he/she the right one??

You can answer;
"I'm not sure, but I INTEND TO MAKE HIM/HER MY ONLY ONE"

PISYU2 (^-^)v
--------------------------------------------


I have crush with lots of guys[i sound pathetic.i know(!!!)] but it doesn't mean that I want him,like I really really WANT him.etc,there's this guy who I met thru Myspace like a month ago and we chat,webcamming,sms'ing[only twice(what??!!)] and all.okay,it's kind of embarassing to admit that I start to like him now even in the short period of time of knowing each other.

he's adorable indeed.the hair.the smile.the way he treats me.

makes me go gaa gaaa gaaa!!!.

I don't know why I'm attracted to guys who are actually younger than me but to be my potential boyfriend,maybe not,erm.I don't think so.I don't know.there still long way to go and to think about starting a relationship with someone.I'm still wandering around looking for the right person to be with.maybe it takes time for me.3-6 months before I completely emotional stabilize.

but,

we never know el,we never know 

MR.WIND   (kamu ne siapa?knapa asyik muncul dalam mimpi saya??)


P/S:I have lots of work to be done.marking papers and finish my lesson plan.Sometmes I think I'm suck of being a teacher,but I love it though!!.huhu.TEACHER ELFINA ne!

Monday, August 24, 2009

saja gatal.x leh?

Mahu boyfriend rambut mcm ne nnti ni bley?
*wink wink*




i'm chasing you,see?.
I can't reach you,arghhhh


For some reason I am attracted to guys with these hairstyles.
serabut,slumber,smart tpi ada bad boy look
rambut depan macm sakai2 sikit
aish.
mudah jatuh hati!
U taw x i suka u?
(mcm org gila kejap)
suka je la.
haha


FYI,the first two are the pictures of
JACKSON RATHBONE
a.k.a JASPER CULLEN
and do I still have to mention the third one?.
TYSON RITTER of course.heee~


CERITA PUASA: masa sahur dua kali bwat kesilapan,bwat air sirap [semalam] dan milo[arini] terlebih MANIS akibat lupa bawa spek mata balik SABAH.mals pki contact lense.main agak je sukatan.huhu.suma org komplen.dan arini masak SPAGHETTI untuk sungkai /buka puasa.weee ;]

Sunday, August 23, 2009

230809 :)



I hope it's no too late for me to wish all of you,

my family,

my friends ,

the readers(chey! bajet macam ramai plak an.hehe),

people who follow my blog(i love you all.tengkiu2!)

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK

yang penuh keberkatan dan keampunan kepada kita

Bersama-samalah kita menambahkan amal ibadah kita di bulan puasa ini.Insya ALLAH. Semoga Allah murahkan rezeki kita pada bulan yang mulia ini. Semoga amalan kita nanti diberkati.Amin

First day puasa,

masa nak first bersahur,ada la satu peristiwa berlaku yg menguji kesabaran kami [me,Khai,Bean and Fadli(is this how to spell your name?.sebb panggil acai kan.hehe) ] tp apa2 pun yg penting,everything went okay, n dapt bersahur juga.What did I have for my sahur?.SPICY CHICKEN MCDELUXE set medium lagi.haha

I was on the phone with my friend,and then he suddenly asked me,"u da breakfast belum?",and I was like,"eh,u ne tak puasa ke?" smbil gelak2.oh rupanya dia lupa and lapar masa thu.and plus,dia tgh mamai.hahhaa

Buka puasa plak kat kapal sebb my flight was at 7.30 and then plus delay2 lagi.huhu.

dalam kereta plak,dgr cerita my dad,Rino ad Arif pasal Afiq first time pegi ikot diorang TERAWIH.hahaha.nak tergelak guling2 taw.after azan,kan org bwat solat sunat azan 2 rakaat je tpi dia wat muka selamba and kusyuk amik trus 4 rakaat.Daddy da bgtaw awal2 suru berenti dia maintain je continue.tak peduli.bgus2 semangat.berpeluh2 lgi thu.pasthu biasala,budak2 lagikan.bru tujuh tahun.puasa pun kalo cakp penuh,memg tak penuh.setengah ari je.dahla minum air pasthu ckap lgi,"ustaz bilang,kalo minum air masa puasa lepas thu mengaku,puasa nda batal.betul ne.".hahaha.

&&

I've been counting my days on this,

Puasa - Raya - end of practicum (not really that happy)- my 20th birthday(wink wink) - End of Diploma - enjoy!

but,

of course I will continue my degree :) :)

MOOD:Suda start rindu kawan2.hehe.apa pun korang bek2 tau.jumpa nnti kita berbuka sama2 ya!!!

Friday, August 21, 2009

lepak malam

saja post entry yg ne sebb nak crita2 siket la kat korang kan apa yg saya buat semalam,
as usual lepak2 ngan my frens.kitorg gy shisha kat ZUL YAHYA cafe.(tataula nama dia apa).
but before thu I and Sera ada solat hajat and bacaan yasin kat skolah.haa.SERA pki tudung~.heee~


tudung thu saya beli mahal kat sekolah.huhu.


then around 10 p.m camtu lepas makan apa suma,kitorg singgah kat McD seksyen dua sebb sangap nak makan aiskrim....
balik ruma,tukar baju then jumpa faris,aizat,yaz,she,izut and aya.maka bershisha la kami semua...ish3.el el.apa maw jadi bru je gy solat hajat mintak dpt jodoh yg baik dan alim trus gy lepak?hhaha
sedikit picca ya :)
cepat grab ye korg
awek abg shisha ne.jaguh!
haha.dtg2 x leh blah kan."astaghfirullaalazim,ish3"

aku tak reti shisha
she yg mulanya paling semangat.last2 jadi lembik.haha

izut x shisha biarpun smoke.bgus2
pengkuat shisha!
sera.first time shisha.haha


cousinly love

the girls

ne lepak sebb nak puasa da.pasne maybe akan berjumpa di masjid berdekatan.InsyaAllah
:)

Wednesday, August 19, 2009

aku nak diam!!


gmbr senyum ubur2 (diambil 3 bulan yg lalu)
tapi masa ne Tuhan je taw betapa sakitnya hati aku,
betapa deritanya hati,
penat taw berpura2 okay,padahal aku selalu je nak nangis.
konon2 tabah tapi tak pun :)



okay,baru semalam post entry arini post lagi.apa suda jadi elle?

aku da serik.
aku dah bosan.
aku dah tak mahu amik kisah da.
semua lelaki sama saja
okla
ada juga tak la
tpi kalau da dua tiga org buat aku cmne
mesti lebih dari sorg akan atau pernah sakitkan hati aku.
sori kalau kata2 aku ne kasar sgt.
(aku hanya pakai aku,kau kat blog ne,bila serius)
tpi apa yg berlaku ne
buat aku semakin ingin hidup bebas.
aku benci bila hati aku disakiti.
aku benci bila aku mula mengharapkan org
tp,akhirnya aku sendiri yg kecewa.
aku da tak mahu terlibat dalam apa2 hubungan buat masa kini
betulla,
aku nekad
kalau boleh aku nak macm ne smpai tiga bulan lagi
atau selebihnya

ya,memang aku percaya
apa yg jadi pasti ada hkmah disebaliknya
maka dengan itu aku lagi berhati-hati

wahai gadis2,
janganla mudah sgt JATUH CINTA
tolongla jangan mudah tertipu
dari rupa atau harta
dua2 tak penting.
penting juga tpi kira kes no. 2 la.
hati kira no.1.
bg aku la.
tpi bila pulak nak jumpa hati yg baik dan ikhlas itu??
maksud aku ikhlas..
maknanya ikhlas nak kenal kaw
ikhlas sayang kaw.
terima kaw seadanya.
yg kaw tak macm perempuan lain
(ini aku kata pada diri aku sendiri.suka ati aku la nak cakp aku lain.)
not a guy who loves you for a wrong reason.
you know what I mean kan?
(ne sbb dgr FLY FM kat sekolah pagi tadi la ne)


insyaALLAH,kalau kaw sabar menanti
pasti yg terbaik akan datang juga.
jaga diri and jaga hati org sekeliling yg kaw sayang.
itu lagi penting
ingat TUHAN selalu berada disisi kita.
ingat tujuan kenapa kita hidup di dunia ini(tiba2 plak.).
itu sajala.
terima kasih kerana membaca :)

I DO NOT HOOK UP,NOT ANYMORE!

P/S:Yg ada gf,tolongla buat macm kaw ne da ada awek,ok?.Tapayah nak flirt2 ngan aku.aku x suka kacau BF ORG.Aku faam perasaan gf kaw kalau dia tau kaw buat macm ne.x yah nak tanya aku "aku rindu kaw ke tak",panggil aku "my teacher" as in aku ne konon kaw punya.SORRY.AKU PERASAN KE? (sumpah da macm keling warna-warni ne)

PLEASE,LOVE THE ONE YOU'RE WITH :)

Tuesday, August 18, 2009

Swing swing


berfikir...
say..
I'm going to take this slooooowly

can i still be single for the next three months?
let's wait and see
:)

to be honest,I'm totally enjoying my status atm.woot woot
I can go wherever I want,I can wear any outfit I like and I can hang out with anyone without feeling guilty to someone.plus,tak payah pening2,gaduh2 segala.tenang.
chill2 dulu la,hehehe

tpi kalau
TYSON RITTER or MR Z.A ajak saya jadi gf dia
sure tak berfikir2 lagi
hahaha
joke2.





He's hot and I love the way his cheeks sink into his face like he's really washed out or something.I love his hair. I could probably google images of Tyson Ritter all day and not get bored. haha.obsess suda!



_______________________________________________________


lain cerita.jum tgk
Myspace and Facebook saya.

(okay skrg tgh bosan dan ini patutnya berada di entry yg baru)

click on the pics to enlarge

saja nak share page myspace
.haha.samakan background myspace dengan blog saya?.
heee~

topfriends [3 kat bawah tak cukup screen.soryy :( ]


facebook.'
type je "ELFINA TAJUL ARIFFIN" kat search thu sure jumpa saya. :)



currently:suka dgr lagu "LOVE DRUNK" by BOYS LIKE GIRLS.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...