Tuesday, November 19, 2013

From Busan to Seoul To Jeju...

Salam everyone!
So kiranya entry kali ni maw update pasal plan ke Korea aritu. Tiket sudah pun berjaya di beli. Alhamdulillah.now kena plan betul2 mana tempat maw pergi,tempat tinggal ,transportation dan yg sewaktu dengannya.. disebabkan plan ke Korea ni kiranya mcm 9 Malam 8 hari (eh betulka?)..kami bajet ingin  ke Busan,Seoul then trus Jeju..from Jeju balik Busan before berangkat balik ke KL (pening kan?)
sampai ke Busan dlm pukul 4.00 pm.tp tawla kan air asia ni takut delay la apala lagi..so, aku risau juga kalo book tiket flight siap2 ni.dengan sewa kereta lagi sesampainya ke Jeju tu nnti..rasa macm kelam kabut.malam pulak.

Plan yg kedua..sampai saja ke Busan kul 4.00 pm tu..plus minus immigration semua..lam 4.30 pm or 5.00 pm akan naik train pegi Gupo Station untuk pegi Seoul dengan menggunakan KTX train.boleh book disini. yg 200km/h tu..so perjalanan mungkin mengambil masa lebih kurg 2 jam setengah untuk sampai ke Seoul station.from there terus cari tempat penginapan bagai.aku masih survey2 lagi tempt tinggal ni..kalo boleh murah dan selesa.tu ja..x minta byk..hahaha..
credit to Google

setakat ni..tu sajalah plan aku.bila itinerary siap..nnti aku share okay?..

Saturday, November 2, 2013

VIXX First Global Showcase 2013 ‘The Milky Way’ LIVE in Kuala Lumpur

Salam semua,
Amboi,dua entry sekali gus lagi hari ni..Hik3..Cuti sekolah empat hari..apalagi!!!relaks2 la kan..hehe

So,entry kali ni pasal Showcase yg aku pergi aritu...org yg add aku dekat instagram ngan twitter tu tawla aku pegi kan..mana taknya,ari2 aku tweet pasal dorang ni ha..aku memang x selalu pergi benda2 showcase ka concert ka..apa2..tp sebab kebetulan masa tu aku rasa cam better aku bwat something sebagai hadiah hari jadi aku sendiri..so aku ended up buying the ticket.Siap amik vip lgi ok?sebabnya dpt high 5 passes ngan group photo ngan diorg...
Bila aku start minat Vixx ni?Actually baru2 ni jugak..memang masa mula2 dorg performed 'So Hot' tu la juga aku start minat..Cross dressing habis ok?hahaha..then pastu mulala tgk MV diorang apa semua..memg dorg ni emsem2 belaka la juga..bias aku emmm..SEMUA??hik3


So,masa mula2 beli tiket tu memang x terfikir langsung yg rupanya aku ni pergi sorg2..Alhamdullillah berjaya juga la dapat kenalan untuk pergi sana sama2..hehe..

 with Ifah
Double chin x dapat cover sda tu

 


Ne masa tgh tunggu turn maw ber high-5 ngan bergambar ngan diorg



 
Memang puas hatila..dapat tgk depan2 lagi.. hehe..

Back to Basic

Assalamualaikum wbt semua!!

Notice any different on my blog?Well, it's not really obvious bt I've changed it to basic template. I've been wanting to have a 'normal' layout for my blog and here it is!
hehee

So, what's the latest update that I want to share with you guys?.. Oh ya,I'm planning to go to Korea on April next year.. The selected date will be from 13th April to 21st April and ya,I'm not going alone. Anis will be joining me for the trip.. Soooo excited..tp sebenarnya tiket pun belum beli lg..terlepas prmosi air asia..so skrg kena tunggu lg..So,now tgh usha2 mana maw tinggal,makan,jalan2 dan yg sewaktu dengannya..Next entry I will show you my itinerary plan.Hehehe..In the end, aku decide maw pegi during Spring season!! wee hooo!!..Cherry blossom..bunga2an!!



Oh Wait!!! Kenapa blog aku ni kejap dalam bahasa English, kejap bahasa Melayu (Melayu ka?..more like Sabahan punya accent ni..hik3).Tuan punya blog ni memang x betul sikit..Hehehe...




Saturday, October 19, 2013

Is it worth it?

Assalamualaikum and hello everyone!

This is probably my second entry of the day. See? Once you've started, you'll never stop. haha...
Anyhoo, my entry today will be about...emmm..well,I'm planning to go to South Korea end of this year. My parents seems to be like 50/50 if I will be going  there alone. Maybe I'm going to drag my younger sister to join me. But the thing is...is it worth visiting South Korea in Winter?. In Malaysia, of course we dont have four seasons in a year.This probably  might be a good thing for us to go. But they said your expenses will be doubled compare if you visit during other season since you have to buy thick clothes (jacket,muffler and all those stuff to keep you warm). So I am still thinking.

There are so many places I really2 want to go..Should I wait until the next season? Spring perhaps? I've always like Spring but my next Semester break is on April..Wait!! Its already Spring if its on April...Should I wait a little longer?or should I just go end of this year? haaaa.. I could not decide!!!
Winter
http://www.helloholidays.com.my/media/2012/08/winter-road.jpg 

http://25.media.tumblr.com/fceb403a6af0f2d3b485c496165d5f7a/tumblr_mjcj68i63l1qbr3lko1_500.gif 
Fenfeeling 'That winter,the wind blows"

Or
 Spring


http://tong.visitkorea.or.kr/enu/cms/content/03/1610003_1_6.jpg 


arghhhh 도와주세요!!!

Paintball!

Assalamualaikum w.b.t and happy monday everyone!!!

How's your weekend guys?(asking as if there's someone reading this entry),Mine was full of blast!!(exaggerate much?).Anyhoo,yesterday (25th march 2012) me and my friends went to play paintball at Summit USJ.it was very thrilling  yet fun at the same time.

We were divided into two teams.Team 1 and team 2.I was in team 2 with my boyfriend and the rest of my mates.Of course,we had to come in 'package'.It would be weird if we were in different team.Ah,it doesnt matter anyway.He promised to look after me but as soon as we started the game he left me and guess what?he was the first one who got shot.PADAN MUKA!!!!...wahahah.





I have two blogs,facebook,twitter,path em what else?youtube account?i guess I'm crazy or just too bored with my life now.I'm counting the days to go for practicum which is probably will be end of April.

Holaaa!!!

Assalamualaikum semua!!
Hampir dua tahun sy x jenguk2 blog ni..berhabuk suda...kesian..oh well,the main reason sebab aku update blog ni untuk bgtaw update aku selama dua tahun menghilang diri..Oh well,for those yg follow facebook,twitter ngan instagram tu taw la aku bukannya hilang terus pun..hik3

Anyhoo, skrg sda tahun 2013 and tahun ni juga la aku memulakan hidup sebagai seorang cikgu.Now,Im working at Tenby Schools sebagai class teacher dekat skolah international dia. Mula2 dapat tu macam x percaya.Siap boleh tanya diri sendiri lagi.'betulka apa aku buat ni?'..Tapi,Alhamdulillah rezeki menyebelahi aku..dalam usia 24 tahun ni, aku mampu membina karier aku sendiri (ceh bajet gila)

benda yg paling mencabar sebenarnya bila aku kena berhadapan dgn macm2 gelagat students yg lebih kurang saja dgn budak2 sekolah kebangsaan. Selama 6 bulan aku bekerja tu memg macm2 hal aku kena hadapi..yala,cikgu baru lgi..Muka pun blur2 x taw apa2..haha..kelas pula bukan takat pakai 'whiteboard', 'smartboard' pun ada, Dia cam ala2 touch screen gitu,lenih kurg macm hanfon samsung note tu..Cuma byk lagi bole bwat...Sib bek la aku ni berfikiran teknologi tinggi (apa ntah aku merepek ni)

Tp sekarang,masuk Term baru,students baru...aku rasa kali ni classroom management aku jauh lebih baik. Students pun baik2,dengar kata. Alhamdulillah!.. Aku pun mengajar sekrang rilek2 ja, x mcm dulu..Kalot semcam...hahahaahah

Well, practice makes perfect!!
http://3.bp.blogspot.com/-rWBIBjBCf54/UFt2jG7NrUI/AAAAAAAAAK8/AhuZtfgeWT4/s1600/Cute+Teacher+clipart.png
Dengan harapan akan jadi ciku comel sampai bila-bila

ada byk crita lgi aku maw update ni..tp nnti smbung dkt entri baru yaa!! :D :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...