Friday, October 30, 2009

hembus dan keluar.

I have no right to say anything..anymoooreee..so i've deleted my last two entries..tired of drama which I created myself and everything..I made clear of everything...I talked to the person whom I've problem with..and thank god it went okay.beside,we are all grown up people...just sit and talk and everything will be fine.for now...

it's a life experience...we make mistakes and mistakes are everywhere.the mouth does play a very very big role.you say things that you are not suppose to say.you say bad things about other people.you just can't stop yourself from keeping the secret for too long.it's normal.

&&

there are times when we judge people on the outside rather than on the inside.and we sometimes judge other people depends on what they did to us.it's not their fault for having the flaws.say thanx to the word "JUDGE"

that's why we are not the angels nor devils...we are just humans.if we are,then probably this blog won't exist.we write everything that we feel and share it with the world because we have the feelings of "ingin berkongsi dan ingin tahu.dan juga ingin melepaskan sesuatu yg terbuku di hati(PERGH!AYAT TAAK LEH BLAH!)".

Do i regret for being a good person?or do I regret for the sacrificed that I did for the person I love? No...I used to have the feeling of regrets but now...I don't.

I'm not using my blog untuk fight dgn org atau apa2...ianya hanyala untuk melepaskan segala yg terbuku di otak atau dihati...and of course untuk  memalukan diri sendiri dan mungkin untuk dibenci..I post whatever I want.it's up to you nak judge aku macm mana.you can attack me if you want. kalau tak setuju why not cakap DEPAN2...actually aku lagi suka cakap depan2..nmpk kejujuran disitu..mungkin sakit hati ..tpi tak lama...aku dah experience dgn ramai org...mcm2 org aku jumpa sejak tinggal jauh ne..bahkan aku rasa bersyukur sebb ditemukan dengan org2 tersebut...mungkin tanpa dorg aku tak sematang ini.aku tak berdikari macm ne.]

suda penat merapu. :)


oh btw,ini teman lelaki saya :)


aduh,knapa kamu ganteng bangat sih?

Wednesday, October 28, 2009

terbaru

saja ingin menggedik dgn meletak gmbr2 ini.

beberapa hari sebelum abes practicum.tak cukup tido.

masa birthday.maaf ada tunjuk bdan tak tahu malu kat belakng

mereka adik2 saya

Sarah.rindu kaw.konfom kan AAR cepat!

Siti SHE

penat aku jaga kau.meet my bro.RINO

nama itu buat saya rindu awak :)


tak tau knapa mendogak dgn begitu happy sekali..oh btw,ini KIMIE.kawan saya :)
letak lebih sikit gmbr agar semua gembira :D

Tuesday, October 20, 2009

*sigh*

Dear you,

I don't know if I should love you...

I think I do but hmm..still long way to go...

I've known you for almost 3 years..but it's still not enough

thanks for taking care of me..like so much syg

the calls..the sms'es just to make sure I'm ok

you're too good for me.A good girl is what you deserve.not me.

i pushed 2 or 3 people in my life..but I promised myself that I won't do the same thing to you..we will still remain as friends.oh.best friend i must say!though I know I don't really2 deserve you.

&&

I am not punishing you for what the past did to me.The revenge is only for deserving (I don't know why I keep saying the word DESERVE many times) people..not you..and you know that kan syg?

and it's because I love you,friend. :)



too much of thinking.i guess

___________________________________________________________________


he dedicated this song to me.(percayala~)

mcm poyo tpi comel :)

Monday, October 19, 2009

Selamat Hari Lahir elle!

Yesterday was my birthday peeps!

18 October!!!

thanx for those who wished me!!

love you all!!

Sarah,Acai,She,Ihsan,Yaz,Faris,Fitri,Khai dan semua2(sorry aku tambh nnti ea..hehe)

You guys are the BEST!!...

yg wish di FACEBOOK pun thank u so much!

hehe

SWEET 20 :)



Friday, October 16, 2009

dalaammmm barisaaan

masa praktis nak wat persembahan..kau ilhamku (you'r my inspiration)..praktis lagu situasi dari Bunkface tak ada..huhu


video
first praktisss..ssaya siap angkat radio thu lagi..sebb volume dia suam2 kuku

video
mas bg dorg rehat kejap..main golek2..tapa bg chance...Alya comel..rindu :(

video
nak sambung praktis lagiii....macm mak bedah oo...kesian yg tak bersalah kena cubit juga..."saya tak buat apa2 pun"...kesian..ne lagi,org kira suruh nak masuk baris balik,bukan nak dgr,dorg repeat balik pulaaa...

Thursday, October 15, 2009

bye bye 3 baiduri and mutiara dan SKBA

tak smpi sejam aku smpi rumah,aku dihantui dgn "adegan" yg SUMPAH AKU TAKKAN LUPA SAMPAI MATI...tak sangka mcm ne pulak yg jadi before aku pergi meninggalkan mereka yg aku sayangi.cinta aku selama 3 bulan.ya,mereka CINTA aku.maaf kalau ada yg rasa aku OVER,tpi sumpah aku syg diorg
ARINI ADA JAMUAN AKHIR TAHUN,SAMBUTAN HARI RAYA DAN HARI DEEPAVALI..

mula2 sekolah aku bahagikan masa nak buat last practice dgn mereka.mula2 dgn 3 mutiara,diorg nyanyi lagu suasana hari raya.jangan pandang rendah kat diorg sebb diorg sgt semangat nak buat persembahan.lepas thu baru practice ngan 3 baiduri.dua lagu.kau ilhamku dari man bai (aku translate lagu thu sendiri) dan Situasi dari Bunkface..aku bangga dgn dua kelas ne sebb bg persembhan yg sgt bgus!.

masa latihan

persembahan dan makan2 di kantin
aku pergi melwat semua kelas.cilok byak makanan.dan prepare byk benda kat students aku.

aku da set kan masa aku.pukul 12 jumpa 3 MUTIARA then pasthu jumpa 3 BAIDURI.pada 3 mutiara aku bgi sorg2 kad yg aku buat.sambil bgi ucapan.ok tak nangis lagi.then masuk 3 Baiduri,aku terkejut sebb semua lelaki.tertanya2 perempuan mana?.oh.ada insiden berlaku menyebbkan sesetgh diorg terpaksa pergi klinik.aku tunggu diorg semua.amik gmbr dgn the boys dulu.AIR MATA mula bercucuran tanpa henti masa bgi hadiah kat diorg.SUMPAH x sanggup lepaskan diorg
DRAMA MULA LA BERLAKU,
aku minta sgt2 sorg lelaki panggil budak perempuan thu naik atas sebb aku nak jumpa diorg semua.aku nak jumpa diorg semua sekali.nak ucap selamat tinggal kat satu2.trus,budak perempuan pun dtg.semua berlari2...pergi ke arah aku.peluk aku.menangis,menjerit,merayu supaya aku tak tinggalkan diorg...air mata bercucuran lagi.tanpa disedari kekecohan itu telah "menarik minat" budak kelas lain.budak lelaki cuba tutp pintu dan tingkap sebb moment thu diorg nak dgn aku.semua menangis.aku sekali menangis.aku ingat lgi mereka kata,

"teacher,tolong jangan pergi.kami sayang teacher sgt2"
"teacher saya merayu kat teacher jangan balik Sabah esok!"
"teacher,saya tak nak belajar lepas ne.tacher dah tak ada"
"teacher,tolong la jangan tinggal kan kami..."
aku cuba kawal emosi.aku peluk satu2.aku pesan kat mereka,belajar rajin2,janji ENGLISH mesti dapt A.tiba,HAZIM duduk kat belakang menangis teresak2.aku pergi tempat dia.budak perempuan seperti magnet kat aku.menuruti langkah2 aku ke arah dia...aku pujuk satu2.menjerit2 ke telinga aku kata jangan pergi.sebahagian budak2 lelaki akhirnya,"tumpas" dgn situasi itu.mereka turut bercucuran air mata*ayat skema*...duduk diam.masi degil dan memberi peluang kepada budak perempuan untuk merapatkan diri dgn aku.NIYAZ,HAZIM,AIDIEL,HAZIQ,NAZIM,YUSRI,AMIR UZAIR,ADIB dan lain2...aku pesan kat budak2 thu,
"takpa setiap pertemuan mesti ada perpisahan,tapi yg penting jangan lupa kat org tu.memori tetap diingatan.kamu semua kena belajar rajin2 tau.ingat!.teacher sentiasa doakan kejayaan kamu!"
*ekceli..tak tahu nak ckp apa masa thu sebb sedih sgt*

satu2 mereka pergi meninggalkan aku(sebb masa da nak balik).tiba2 aku kata "kenapa kamu balik?."."awalnya balik?" (sedgkan masa tu da pukul 1).aku hampir lupa kami jadi tontonan.semua MURID TAHUN TIGA menangis2 kearah aku.salam aku.yg aku tak pernah masuk pun ikut sama juga. 3 mutiara turut ada.moment thu patutnya aku kongsi dgn diorg juga...tapi aku JAHAT!.huhu.
Sorg cikgu bgtau kat aku,mak one of my student dari 3 MUTIARA kol dia.ANIQ.kata anak dia tak berhenti2 nangis sampai rumah.dia kata,
"teacher tak sayang 3 MUTIARA.teacher syg 3 BAIDURI je."
"cikgu lain tak baik,cikgu ELFINA cikgu paling BAIK!"
*bukan nak kata bangga*
aku rasa bersalah!.sumpah!aku tak sangka juga aku akan berdrama lebih.smpi cikgu2 dtg ingat ada HISTERIA.aku sayang semuanya!!.aku kucup pipi dorg(yg pompuan je la).Diana yg pendiam tak pernah cakap,jd org yg paling kuat menangis.dia ikut aku sampai pulang.aku janji kat diorg aku pasti dtg nak tgk2 diorg lagi.perpisahan tadi bwat aku sgt2 x nak lepaskan diorgggg..
teacher pasti akan melawat kamu lagi..terima kasih bg hadiah kat teacher.teacher takkan lupa kamu.
love,teacher Elfina

Tuesday, October 13, 2009

akue relaa


aku rela kalau aku matikan hanfon aku sebb...

1.ak dengan baik hatinya nak sampaikan benda baik org bole buat bodo atau sakit kan hati kaw dengan mereply yg ntah papa ntah je

2.bebas dari org2 yg kekadang x faam ko tpi still nak ganggu jugaaa..

3.aku akan fikir macm2.nak abes kan kredit aku pasal benda bodo.

4.aku tenang sebentar


aku rela kalau aku kat ruma dalam bilik terperuk sorg2 sbb

1.aku tak yah mencemarkan pandangan mata aku dengan "benda" yg sememgnya menyakitkan mata

2.hidup dlm dunia aku sendiri tanpa fikir benda2 yg realitstik yg berlaku dalam kehidupan seharian kita

3.aku rasa aku tak ada life.tpi fikir balik kalau ada life pun tpi tak happy...apa guna??


aku rela kalau aku ditakdirkan jadi lesbian ke biseksual ke atau langsung tak ada interest ngan lelaki sebb

1.depa akan sakit kan hati kau juga satu hari nnti pastu tinggalkan ko dalam TRAUMA sendiri2

2..depa takkan punyala "baik" kat ko..kalau baik pun xkan 100 peratus!..biarpun konon2nya dia thu terglong dalam org yg baik2

3.ada yang x pernah puas dan bersyukur kalau perasaan syg thu ada dan rasa mcm tak cukup... dan kaw da byk berkorban untuk dorg tpi dia bole je tak fikir semua tu n senang hati...CARI PEREMPUAN LAIN. 

4.bodoh gila.kaw ingat cinta thu apa?kaw ingat perasaan perempuan ne apa haa?haa..memg  lembu or babun la ko ne.kalau tak pun sepupu sepapat Lembubabun sekalian alam.suka hati je kaw buat itu ini ea.

5.ada yg kekadang over dramatic dari perempuan..serius aku cakp..bongok gila..haa kalau kaw nak jadi gay,jadilaaa...tak malu ikut2 org.dah kaw yg cari pasal kaw tanggung la sendiri...

6.katanya nak ada gf supaya ada org bole jaga dia.tpi ini dah lebih kalau smpi makn minum berak kencing nak kena jaga.kalo takat take care,tanya kabar,jan dorong buat jahat sgt,ok la.tpi  tak pernah pun nak amik kisa kat gf dia..haa memg ngam la kalau ko dpt gf yg tua.belaian kasih sayng tak terhingga thu.

(sorry aku tak ckp juga semua lelaki,tpi setakat ne aku asyik jumpa "jerk" je..haaa..ada sapa nak tukar fikiran aku tak?)


aku rela kalau hidup aku dikelilingi budak2 sebb

1.biarpun kekadang diorg ne annoying,tapi kaw tak bole elak rasa syg ko kat diorg

2.biarpun diorg sakitkan hati kaw,kaw pasti akan fikir balik "alah,diorgne budak je lagi..tape2"

3.kalaau dalam sehari thu kaw bad mood gila babi....bila jumpa diorg pasti akan gembiraa jga..

4.kekadang rasa muda bila ngan diorang

___________________________________________________________________

hmmm..arini aku sibukkan diri la ajar students aku nak wat persembahan apa kames nnti...mula2 amik lagu kau ilhamku.tpi tension diorg tak reti2 juga (aku fikir apa..dorg budak2 je kot)..last tukar lagu SITUASI dari bunkface..haaa takyah pkai lirik..random je nyanyi lompat2..okay aku suka,dorg suka.SETTLE

pastu masa duduk2 tunggu waktu tadi,aku lepak ngan beberapa org students aku ne.tiba teringat yg aku rupanya da TAK ajar diorg da..maknanya semalam last aku ajar..OMG..sumpah terus nangis masa thu.depan2diorg.FATIHAH  trus gy kat aku baring kat kaki aku..lagi aku nak nangis...SUMPAH!!..AKU SAYANG STUDENTS AKU!!.diorg je bg aku rasa macm kalau aku tak kahwin ke,kalo ada dorg sure aku happy(mengarut sekejap)....

kembar tak seiras Hazim(adik) dan Haziq(abang)

Nur Aisyah Aina

Aliyah and Lyana (back)

Alya Adibah (front)

Ahmad Aidiel Firdaus

Ahmad Nazim

Danish

Niyaz

syamil dan afif

Atikah,Rabiatul dan Natasya (kot)

Danial Iqmal,Aidiel and Syamil

kerja bila byk tak rasa masa thu rupanya cepat berlalu..aduh!!!..aku sayang kamu semua!

teacher syg kamu...3 BAIDURI...


*EMO*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...