Thursday, December 31, 2009

paling bru da

shinee and suju.
leeteuk,sungmin,taemin and minho comel dowh~..hahaha..mcm2 version da aku tgk..heechul tak abis ngan Hessica dia..hahaha.serius makin lama makin lawa versi gee dorg sunshine!

Tuesday, December 29, 2009


you think I can't dance with my tummy and the fat?
this is what I did back in the old days and I want to do it again.

BIGBANG? 2PM? SHINEE(they're like too young for me but i like Taemin and Key)? 2AM? SHINHWA? DBSK? FT ISLAND?
I love them

OH I LIKE SUJU MORE(sounds lame for you guys,isnt it?.i just don't care)....the power of 13
hopefully Hankyung change his mind...huhuhu..there will be no SUJU if Hankyung leaves. :(

and ya,erm... I'm not really in the mood few days ago.well,one of the reason is because someone's entry,who try to be nice but actually it really makes me feel like I'm some kind of loser, I guess.tak tau knapa terasa gila babi.I know that you're a good person with a good intention but i don't know why i think it is still a lil bit too much.

I already feel lost when my kesayangan (kamera yg dsayangi gila2) mengalami masalah...ditmbh lgi dgn kenyataan2 sedemikian...sungguh x senang hatiiii..mmg tak ada kaitan tpi ntahla..bosan dgn perangai org skrg ne....mcm2.

Monday, December 28, 2009

i'm glad it's over

He has no feeling towards me ANYMORE...yeay! *relieve*

if drink and drug is your bestfriend ,then you don't need me to complete you.

if you are like so freaking desperate to have a girlfriend,then I'm not the right person for you to be with cause I'm SO unlike you.

if you want me just because we had this memory of being "almost lover" in the past,then you're WRONG.past is past,dude.get over it.

if you say you love me whenever we meet,and take advantage of my kindness then you should just GO TO HELL cause YOU'RE REALLY MAKE ME SICK DUDE!.I hate to see your sms and I picking up your call!.

if you want me BACK,and assume that I will come back to you and treat you as I used to do.Think again man!You such a jerk.I will never want to see your RAFFI AHMAD look ever again.I'm done with you..

if I say,I'm very much comfortable with what I am now,please don't try to change me.I do what I really want to do.the people that can stop me from doing things that I like is MY FAMILY

if you call it a DATE,then it is a DATE but since you are acting like a jerk after, I JUST DON'T REALLY CARE about it can sell you're handsome face to anyone who wants you cause you're really the expert with this kind of thing,right?correct me if I'm wrong.


oh snap!my bananas are suddenly disappear...I guess my menu for today is ROTI TEPUNG CEKODOK for today..

Sunday, December 27, 2009

how come?

lately i do realized that I don't hang out and I don't go shopping with girls anymore.blame me for making this thing worst for be truth,I only have few girlfriends,whom I really2 close and be able to share ALMOST everything.So,my mind always says that NO ONE can replace them and since everyone is not around,I tend to hold and keep everything for myself.of course I do have lots of guy friends (if i say boyfriends it's sounds different) too, but there are many things that you can't share with them.

obviously,I hang out more with guys now and don't get me wrong.I have no intention of being more than just a friend.Seriously,I do have this friendly manner and no romantic intended when I'm approaching them. I am certain there are the occasional instances of boy and girl being best friends. I may even have had at least one "BOY" best friend when I was younger, much younger and I used to think that 'When we grow up,we might end up being together". But, I really believe this "best friend" thing is only possible in the age when nothing else is possible.I'm in that level now.I do flirt with some of my guy friend but it is just for fun as we both know that we are friends and always be friend.Honestly,I don't have any feeling with any guy at this moment except that I HAVE A HUGE CRUSH ON THIS KOREAN GUY which is one of the reason why I am in front of my lappy the whole time (the only way to keep in touch with him <3).

And people, please dun get me wrong again.I am not CHOOSY.I JUST FOLLOW WHAT MY HEART SAYS AND WHAT MY MIND TELLS ME WHAT TO DO,AS WELL AS MY INSTINCT.If I like you,then I like you.If I don't then just bear with it.I don't really care about my past anymore.I'm proud of myself for being single for 6 months (woot woot).I get the chance to PROOF to everyone that I can live without a human being called "special BOYFRIEND".I am a WINNER to those who had this very NEGATIVE THOUGHTS of me after my last broke up.I don't need a special boyfriend,I just need friends.That's all.

I'M KINDA HOMESICK RIGHT NOW..I REALLY WANT TO GO HOME.HAVE DINNER WITH MY FAMILY,PLAYING WITH MY DONGSAENGS aka adik2 (they surprise me everytime i'm home.excited to see how much they have grown),HANG OUT WITH MY FAMILY EVERY NIGHT AND WEEKEND,PREPARE LUNCH for THEM (I'm expert in making SPAGHETTI) and everything.

plus,I've already missed three CHRISTMAS(from 2007 till this year) in KK.Yes,I'm a Muslim but some of my family (grandma,uncles and aunties,cousins and second cousins) are CHRISTIANS.We have this family gathering or makan2 thing or open house for celebrating the special day that represents by everyone in our family.I do have really BIG FAMILY.My dad has 14 siblings.and my mom I'm not really bad.

haa bogo ship da

Saturday, December 26, 2009

Thursday, December 24, 2009

arini punya plan

sementara menunggu Faris Oppa aku "menyiapkan' hal2 tertentu dia sebb kitorg nak gy pejabat MARA amik borg aku pun terasa2 la nak update blog kesayangan aku ne...memg syg gila2 la! hahaha

Plan arini: pejabat MARA amk borg Mara (laa..baru aku tau takyah MUET pun takpa..haish~
2.Hntar kamera aku ke bengkel.
3.cuci kain sebb dah berlambak kain aku.
4.'dating' ngan SUJU smpi lebam
5.oh tak lupa juga mlm nnti aku kena minum 'julap' aku..hahahaha..

P/s:Kepada Pekal,tape2.I masi tunggu lagi u nak roger I ne...hehe

ok la..aku taw korg bosan tgk aku merepek2 kan...ok babai!

Tuesday, December 22, 2009

Aiden saya

(karangan darjah 1)
boyfriend saya nama dia
si Aiden
dia bwat saya happy
dia tak pernah sakit kan hati saya
dia selalu buat saya tersenyum
oh dia pun suka senyum
saya tak kisah dia bukan melayu
oh lupa,saya pun bukan melayu
so, kami sama.
muka Aiden macm RAIN tapi Aiden lagi comel.
suara Aiden pun sedap juga.
Aiden sgt2 hebat bila menari.
dia sgt sensitif when it comes to his family matter
I understand that.he misses his father.
and support you syg

saranghae AIDEN :)

boyfriend saya

(karangan darjah 1)
boyfriend saya nama dia
dia bwat saya happy
dia tak pernah sakit kan hati saya
dia selalu buat saya tersenyum
oh dia pun suka senyum
saya tak kisa dia bukan melayu
oh lupa,saya pun bukan melayu
so, kami sama.
muka Aiden macm rain tapi Aiden lagi comel.
suara Aiden pun sedap juga.

Monday, December 21, 2009

meluah sebb pening

ingin meluahkan rasa sedih yg teramat bila kamera aku tetiba je takleh berfungsi masa kitorg (aku,faris,miza,sera ngan afiq) gy RANTAI ART semalam.syok2 amk gmbr tetiba je kamera aku terpadam macm abes bateri padahal aku baru cas kot sempena nak gy rantai art tu..sedih gila....dahla nak masukkan gmbr kat laptop pun ayah kan..aduh..menangis darah aku semalamannnn..wuaaa!!!!

oh oh.tatau jadi ke tak tpi ada planning nak gy Penang kot ujung minggu ne..yaz she dan izut jom!

Wednesday, December 16, 2009



korg perasan tak aku jarang sgt nak cerita pasl apa aku buat..macm keluar2 ke ,pegi mana2 ke,benda yg best untuk diceritakan la kiranya...sebb memg takda pun..dah lama tak hang out pun.tapa..ekceli tak rasa sgt kot pun sebab aku "busy' ngan kelas.konon2 jela.haha.kalau time cuti pun aku suka duduk ruma keluar.tada sapa ajak keluar pun...err,ingat balik.ingat balik..ada2 tapi aku kan tak sihat kebelakangan macm mood keluar tak ada..nak keluar pun buat apa je kan?baik duduk

mls pula teiba nak menaip..hahaha.nak smbung tgk INTIMATE NOTE la..hheeheeeheeee.

dah dua minggu tak menari kat dance floor..aritu lepas gian juga dpt naik atas stage...aku da memg gila kot!.suka ati je.sekali sekala "memalukan" dirihahahaha.the choreography that I did was so effin hard man but I managed to catch up.good for you elle!woot woot!


Tuesday, December 15, 2009

Monday, December 14, 2009

el gila...

baikla..sedang aku menaip2 kat blog ne sebenarnya aku juga sedang cuba menghabiskan assignment aku..sikit lagii neee..hand written pulak kan.memg kena tulis lmbt2 la..tulisan aku ne bukan lawa pun..kalau tulis laju2 kang jadi macm tulisan doktor berwibawa yg kelam kabut pulak kan??..haha [merepek -.- ].oh sambil2 tu aku dgr lagu...buat kerja smbil degr lagu..memg lambat la siap kan..hahaha..tapi apa point aku tulis blog aku kali ne?..erm..aku pun tak taw ekceli

kiranya macm nak mengadu je la kot kan..haha..tapi haa skrg ne juga tiba2 aku terfikir pasal jejaka idaman aku ne....haha..ekceli tak ada pun..aku ne kalau suka main suka je.tpi bukan sembarangan nak suka2 org la..mesti ada ciri2 dia yg ak suka kan? [gatal la kaw el..haha.syok sendiri sekejap].baikla saya mulakan di sini..ini diaaaaa!!!!!!

1.dia take care sama aku

2.dia tak annoying.tak memaksa aku ne dah la keras kepala...haha

3.kalau nak tambat hati aku tolong jangan tanya pasal masa silam aku ka apa kan...lagi baik la anda tanya pasl apa aku suka ke apa kan..nampk bersungguh2 nak kenal aku...ceh!.perasan la kaw el

4.bole tak aku nak org yg lagi tua?bukan tua bulan je tpi tua tahun..aku da bosan dgn org tak matang ne

5.aku suka org yg bole bimbing aku,bukan aku yg bimbing dia.dan pengetahuan agama ok la...tolong bimbing saya bang! untuk calon suami da ne..hahaha.mummy mesti suka! :P

6.hargai apa aku buat untuk dia..sebb aku ne jenis yg suka buat spesel2 gitu..hahaha..

7.terima yg aku ne SUKA MENYANYI,SUKA CAKAP,KUAT MAKAN..apa2 yg mulut aku boleh buat [oopps!]

8.jaga penampilan.aku suka org separa selekeh sebb aku pun agak la juga selekeh dia tpi bukan la org yg pki bju sepuluh kali pun tak cuci.bgi aku selekeh2 pun biar wangi..[hint di situ,aku suka wangi2an.haha]

9.aku mudah tertarik dgn org yg rmbut nya yg kiranya pjg2 la juga.hahaha...tak kerinting pun tak pa...tak macm tyson pun takpa asal tak botak.aku takot org botak.hahaha

10.chinese look sebb aku pun macm cina siket2 kan.putih2 lagi...[wakakakakakakaka perasan!.*ketuk kepala sebb rasa perasan sgt*]..macm DONGHAE oppa~

wa curik amik gmbr dia kat BB


11.bukan anti sosial.peramah la kan.senang sikit..hahaha.suka kawan2 macm aku.outgoing macm aku.bosan la kalau yg asyik nak duduk ruma je..kwar2 pun mls.

12.sometimes aku suka yg macm ne...tak tahu knapa...aku kekadng pelik dgn diri aku bila suka org macm ne..hehehe


HEECHUL oppa~.

pastu tetiba nyanyi ini untuk aku kan

suda2 la elle.pegi buat kerja sana....heee~..ingin bermimpi indah selepas ituuuuu

i need you

I need someone to talk rite now....

dah lama kot tak jumpa mereka yg selalu berkongsi masalah,berkongsi cerita..hati ke hati...

wa sgt rindukan itu semua...

skrg ne kat kelas wa jadi macm gila sikit.wa pemalas...buat kerja pun malas.. apa suda jadi?ish3

sedg menaikkan semula semangat.wa malas fikir byk.wa maw fokus dengan apa yg wa ada skrg.

anda benci dgn cara bagaimana saya membahasa kan diri saya?

oh terimala seadanya...

yang penting wa suda jatuh cinta..jatuh cinta sama siapa?

eh elle?

Friday, December 11, 2009


Super junior-M

super junior


tiba2 suka sama jejaka sweet ini

kan wa suka bad boy look,tiba2 je ne

there are so many hot guys but I decided to pick him :D

[i like you too...very close to i love you,indeed]

nak baca,baca.taknak baca suda! :P

korg perasan tak setiap kali aku blog je,mesti byk pasal hati dan perasaan,coretan yg penuh dgn amarah,sedih dan apa2 la kan yg mengannoyingkan.tu aku rasala.okla fine,nak bgi korg update skit ngan aku kan...

seperti yg semua sedia maklum,aku da masuk BACHELOR da.BACHELOR IN EDUCATION(TESL).jadi student progression.first year thu aku tak yah amik sebb subjek2 dia da amik masa diploma dulu.terus lompat second year.My first impression untuk untuk ksemua kelas was TOTALLY wrong.yela,aku ingat aku ne kononnya akan macm sedih je and macm kesunyian la kononnya.but actually,I enjoy the classes, indeed.lectures are good(seperti biasa),my classmates pun okay2.kiranya ada yg boleh satu kepala la kan.aku pun jenis tegur semua org,senyum ngan semua memudahkan kehidupan la kata org kan.

satu je aku sedar kan,aku ne ekceli dari dulu ramai kawan lelaki.hidup dikelilingi ngan lelaki.maksud aku,dlm famili pun,tgkla.aku dua org je perempuan,semua tu pasal aku kekadang memg KASAR kanthen masa sekola pun,bestfren aku ANIS je.and thairy and zai.maknanya yg aku selalu lepak la.bila kat kolej bru aku ada betul2 kawan perempuan.yela,dorg izut,aya,yaz dgn she kan.housemate pun semua perempuan.rasa diri complete dan seimbang skrg dorg tak smbung ngan aku,smbung nnti kot.tapa still ada satu kelas juga.kita progression memg byk satu kelas pun..hehehe.

apalagi aku nak merepek a??.em pasal kehidupan aku skrg?.aku macm ne jela..Relaks.hidup dgn dunia aku sendiri bila berseorangan.aku rindu famili aku.aku rindu nak keluar tiap2 hujung minggu ngan famili aku.makan ramai2.aku tau adik,rino aku pun rindu macm tu.rindu nak baring kat ruma,ridu nak tgk TV kat bilik mummy biarpun kat bawah ada TV.rindu nak masak unutk famili aku.dahla aritu balik seminggu je kan..sedih gila.tapa.bulan 3 balik lagi.cuti satu bulannnnn..hehe

dahla..nak masak keropok lekor ne.Faris bg semalam.hehe

Thursday, December 10, 2009


bundle jadi bundle--eeee oleh aku


wa suka bundle

wa jadi gila sama barang bundle

murah2 dan lawa2


oh tambahan,wa juga skrg suka potong bju2 dan seluar2 yg wa rasa wa tak pakai,daripada jadi kain buruk baik wa...kasi macm recycle dia kan?

hasilnya...CUKUP MEMUASKAN HATI..bju lama jangan buang..bagi saja sama aku

yg rasa2 baik hati sajala.aku tak paksa bgi pun..hehe

Wednesday, December 9, 2009


love love

lately ne wa ada masalah sambut fon.kadg2 tak sedar,kdg2 mls.hmm...tataula..tak cukup kot ketenangan yg dirasai  sekrg :P


i miss my GIRLFRIENDS like so so much.....

rindu nak peluk Aya..rindu nak gosip ngan korg semua...rindu nak kutuk org ngan izut,dgr lawak kaw...apa2 pun rindu korg semuaaa...

p/s:learning GRAMMAR is fun actually....tetiba je

elle, kaw gila apa?apa kaw tulis ne?

seriusly,sendiri macm da gila...sebb suka sgt hidup single kot...memg best...,sape2 yg rasa tak best kapel skrg,boleh la belajar untuk CUBA hidup gembira macm aku.jadi single la wey.tak yah pening2.atleast cubala kan..memg la rasa kekadang sunyi tapi bila kan kaw bebas..kaw free dan kaw bole kenal dengan ramai orang..itu lagi bgus.boleh cari mana yg betul2 sesuai ngan kaw ke kan..mana la taw.

aku mengaku aku keluar dgn ramai org..aku keluar macm DATE pun ada..tpi bukan exactly DATE la bg aku pun..kalau date yg setakat kawan2 memg da byk kali..and ekceli aku tak rasa apa2 pun..just kluar sebg kawan.tpi in a special way..boleh borak smpi pening dan nak muntah pun takpa..tak kisah.janji happy!!!tapa.masih 20 tahun dan masih muda...still young and fresh gitu kan..takyah la kelam kabut nak ada balak or kahwin ke kan kalo jodoh tak sampi tak?.ada org jodoh dia cepat ada org jodoh lambat.hehehe

aku bukan nak bongkak ke apa apa kan..yelah kang nnti tup3,aku da ada BALAK.pastu korg akan gelakkan aku pasal apa yg aku cakap ne..sure gelak punya..haha.

tpi,aku bukannya nak main2 bab cinta2.biarla aku betul2 syg kat org tu pun macm thu juga kan...terima aku seadanya paling penting....and yg paling penting lagi..bukan sahaja ikut kata hati aku,tapi ikut kata akal aku...adik aku pesan macm tu.ya adik aku yg 18 tahun tu.

kang macm si sial tu pulak kan jadinya....gila kasar sey ayat aku..hahaha..tpi betul la!haha...kasar sey ayat aku(maaf kena ulang sekali lagi)...hahaha.aku da tak peduli lagi kalau ada sape2 yg terasa ngan blog aku ne...biarpun begitu (wah ayat) aku masi juga nak minta maaf la kan kalau ada yg terasa biarpun aku bukan cakap pasal korg...aku cuma tujukan pada org yg memg aku tak bole sebut nama dia.jumpa pun tak bole apatah lagi nampk bayang2 dia.benci gila BABI..KAW DENGAR TU.BABI!bukan gila beruk atau apa.kaw buat aku tak percaya lelaki...dan kaw ingat ne!...aku benci kaw sampai bila2 aku nak...jangan cuba untuk buat baik kat aku.buat innocent ke apa benda entah.sebb kaw memg lelaki paling sial pernah aku jumpa seumur hidup aku.aku malas berpura2 da.berpura2 yg aku masi bole berkawan dengan kaw.fullstop!.lega bila aku akhirnya melepaskan yg ini.semoga anda hidup bahagia...oh lupa.memang kaw bahagia dan gembira pun kan?.terima kasih sebb begitu mudah aku lepaskan kaw dulu sebb percaya kaw kata apa masi kata kaw dah tak syg kat aku.eleh,kaw sedar tak kaw lagi teruk.atleast dengan ex-balak aku dulu aku masi boleh berkawan.Tp dengan kaw..sumpah tak!.

INI AKU TULIS SUPAYA KEBENCIAN AKU TERHADAP CINTA LELAKI HILANG.aku prcaya TUHAN itu maha adil,bak kata SARAH KU syg..hehe.what goes around,comes around baby.sakit yg pernah aku alami selama berbulan2,aku sumpah pasti kaw akan kena satu hari nnti.


Sunday, December 6, 2009

aku tak perfect

sapa pun tak perfect

aku tau;

aku kasar

aku byk cakap

aku gila gila

aku cepat sgt maafkan org

aku selalu malukan diri sendiri

kadang2 aku suka puji diri sendiri kata aku kiut ka apa...aku main2 je

haa sapa nak kat aku kalau aku macm ne?


tak menepati langsung ciri2 idaman wanita pilihan kan?

biarla..harap2 ada la tu org yg bole menerima aku seadanya

Friday, December 4, 2009

sgt rindu...

Girlfriends ku yg disayangi lagi disayangi

Siti AYA

ZATUL Nadiah

Nurul YAZ

Siti SHE

aku rindu kita kuar jalan2

smpi sesat2

duduk berjam2 kat RAFI,lepak gosip apa semua

dan aku ada byk benda nakcrita kat korg

aku rasa korg pun sama juga....

:) :)

rindu,sgt2 rindu

aku nak gy ROCK THE WORLD, tpi tada teman..

adei. :(

Tuesday, December 1, 2009

totally turn off

kalau dapt tahu yg org tu adalah...

spoiled brat!!

atau lebih dikenali sebagai

anak manja,a boy who tend to get whatever he wants

pleasela...tak cair okay..

unless u kaya atas usaha u sendiri.

tak heran kalau ada kereta ke,duit poket byk kalau semua dtg dari ayah hang.

lagi suka kalau u sgt2 low profile dan tak bgtau atau bgi nampk kat semua org yg u tu org kaya...oh anak org kaya.

berlagak je lebih...

dan aku mudah bosan macam tu


oh oh ini sebenarnya tidak termasuk pada dia yg betul2 ikhlas... 

you know who you are..

and thanx for the treat

I sayang u


sapa bole bgtau apa beza bila kita kata "I LIKE YOU" dan "I LOVE YOU".

saya tahu beza dia apa.tpi semua org fikir mcm saya ka? 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...