Sunday, January 31, 2010

kenapa?

lirik tak hafal2 lagi,melodi tak tangkap2 lagi...bguskan?
maw kena reject kali ne macm ne punya tabiat dan perangai ne..bgun pun lambt2..apa2 pun tak prepare lagi.. -.-
siap bole layan lagu2 korea yg baru lagi.
matila~

current mood:

Friday, January 29, 2010

naega halkke


I CAN DO IT!
pasti kena ada satu senarai list pasal apa aku nak capai atau buat dlm masa terdekat ne..
aku kena ingat kan diri aku sendiri

-need to lose 5 kg in a month due to some reasons.I need to get rid of these lemak kiri kanan as soon as possible.
-need to work hard on everything.just try and do my best and feel satisfy with what I'm doing * literally I am talking to myself*
-kena kumpul duit untuk shopping,holiday or apa2 la
-have to download all the Korean movies and drama.
-need to do the revision for my study.I have to maintain my achievements when I was in Diploma or buat lgi baik dari dulu.it's not about jadi dean's list atau tak.tapi sebab memikirkan byk duit kena kluar untuk belajar ne..atleast berbaloi bayar ribu2..ini satu motivasi.
-do a perfect split.75% success ATM.
-need to buy a new wardrobe since the current one macm da senget2 da.
-kumpul byk2 COKLAT tapi kurangkan makan coklat.makan bila perlu dalam kuantiti yg sedikit.

adoi,sedang selesema la pulak.macam mana la ne?suara konpom jadi lain..bertambah2 la serak...risau2 huhuhuhuhu
MUSHROOM HAIR BOYS!!!sgt tertarik dgn anda
TAEMIN (SHInee) and JAEJIN (F.T Island) berserta seseorang
Taemin looks better now though.

current mood:
sedikit dilemma. (Jika kaw ubah fikiran. Gagap? )

Tuesday, January 26, 2010

WTF??

it's already 10 pm and there's no way that I can get there on time.
it's ok
my own mistake.
I wasted so much time doing my own stuff ignoring what mum asked me to do.
serve you right,elle!
It's either you wait for another opportunity to come which it will take like almost half of the year
or be smart applying the other one.
semua da klam kabut gila babi.there's no way I can write 300 words of essay on this short period of time.there's no way that I can get all my documents by tomorrow.So that's it elle! Congrats for being so smart.bye2!
I need to get some rest because my mind is about to explode!!...Don't mess with me guys at this moment..Just don't..

Tomorrow morning I'm going to BSN.not sure if it is the right thing to do...
current condition: all the negative feelings ATTACK!


Monday, January 25, 2010

Tension sendiri2

Bila tension sebb byk benda kena buat rasa macm nak pukul2 org
yaaaa!!!!!!!!!
adoiiiiiii!tulah semalam kaw buat apa elle?
pagi tadi baru kaw start buat kerja...
esok da presentation...
mana kaw tak tension macm tu?
bukan satu kerja ada...tiga beb..tiga!!!
da set alarm clock..sekrang kul 3.rehat kejap,kul 4 nnti aku terus buat kerja...smpai siap!!! yes!
tak makan pun takpa,janji kerja aku siap dan complete (ne sebb aku da kehabisan wang ringgit beli itu ini untuk materials la ne... aishhhhh...bodoh bebenar kaw ne elle..bole je kaw buat dialogue ke apa ke yg penting ada transcript) tpi lec kata kena creative dan inovative as possible...aish...terpaksa laaa juga~

current mood:berapi.emo sendiri2

Sunday, January 24, 2010

Just few things

Ha yah!finally I changed my layout after 3 weeks...*not so happy but still love it!!*.I'm surprised to myself that I kept my SUPER JUNIOR one for so long!.hee~.But i have to change everything to my favorite opt.OMG you guys..and girls..erm whatever..sorry.hhaha.I ship KPOP so hard!why aren't there more Kpop fans out there?I mean come on~ you got to love this okay...seriously.everyone just need to convert like NOW!!!!!

On the other note,I'm struggling to finish my assignments.It's friggin sucky~
ARTICLES,PRESENTATIONS,LESSON PLANS,MATERIALS...anything else I missed?Please do remind me.I'm tired and sick to death~.Am I the only one who has this feeling of 'dying'? hahaha

real life sucks sometimes... thank god Kpop!Oh and photoshop too.I have to admit that it is hard to edit pictures without the "mouse" that sometime ruins my motivation to do the editing..huuu~

And finally, I just have to say that I freaking love kpop! I've been going through this really awful funk and kpop is basically the only thing keeping me together! Seriously! Let's all rejoice that we have kpop in our lives!

current mood: tired

I'm back...

Sorry sebb terpaksa PRIVATEkan blog sementara waktu.sorry sebb post2 sebelumnya ada yg buat sape2 terasa..sorry sgt2...da delete post2 itu.SEKARANG MASA UNTUK SENYUM!!!.
tak malu pki gmbr sendiri..

tukar layout sikit..tk byk beza kot dari yg before2 ne..
hehe...tpi kali ne kurg artistik berbanding sebelumnya.
mungkin sebab takda tetikus kot
atau tak da mood sgt...
kali ne macm LEMBUT je kan tema blog aku ne?
maybe tak tahan lama kot ne sebb aku kan mudah bosan..
hehe


btw,ne header sebelumnya..hehe.dah mula rindu dgn header ne...huhu.click untuk lagi besar
okla.tu je nak share...

&&
semalam kluar dgn She,tgk PARANORMAL ACTIVITY.agak scary jugak la kan...smpi aku sempt memalukan diri sendiri bila bersuara ketika org lain tak bersuara.macm org kampung pun ada.hahaha.
btw,smpt pegi fitting room kat kitchen (kedai baju ya,bukan dapur) try2 bju sebb kami tak mampu sgt nak bershopping.hehe






mood: (deepinthought)


Friday, January 22, 2010

bye2

MY BLOG WILL BE ON HIATUS.CHAT BOX WILL BE CURRENTLY UNAVAILABLE.MY POSTS WILL BE DELETED.

SO,HAVE A NICE DAY!I'M TIRED OF PEOPLE WHO MAKE FUN OF ME.I'M TIRED OF EVERYTHING....BYE!I WON'T CARE ABOUT ANYONE FROM NOW ON.THAT WOULD BE BETTER.SINCE I'M HAVING A TROUBLE TO RE-EDIT MY POSTS,TO CORRECT SOME ERROR THAT CAUSE PEOPLE TO THINK I AM STUPID.I RATHER BEING HUMILIATED BECAUSE OF MY ACADEMIC RESULTS.I KNOW THAT I WILL BECOME MORE STUPID IF I START TO WRITE ANYTHING HERE.TOODLES! !!

Sunday, January 17, 2010

listen to my heartbeat,

sebab aku byk fikir kebelakangan ini,
byk benda aku nak buat tapi tak buat2
ada benda aku berusaha nak berkorban.
sekrg ini masanya,
kelalaian.kebencian.permainan.kemalasan.kepeningan.kekeliruan.semua2 la...

aku makin tension dgn kondisi aku sekarang,
aduh!.sifat manusia yg tak pernah puas dgn apa yg dimiliki sekrg.
takpa,skrg dlm misi untuk berkorban demi untuk org2 tersayang..




Saturday, January 16, 2010

only you my baby it's only you

MID TERM DAH TAMAT!!!
rehat kejap pastu sambung membusykan diri dgn esainmen2 huhu..
beginila hidup aku kat Shah Alam
kalau tak buat apa sumpah bosan~

kalau taip panjang2 pun bukannya ada org larat nak baca pun
so pendek2 je la.
hidup aku takdela menarik sgt pun kan..haha
yela jarang cerita pasal apa jadi kat aku semua.takde apa sgt nak dibgtau
cuma skrg ne aku da macm makin berani menghadapi risiko
benda yg kita tak tahu berjaya atau tak tpi yg penting buat sungguh2
tak semestinya kita selalu berjaya kan?.
KOMITMEN paling penting.
okay tu jela..agak bosan post kali ne..
babai~
:D

oh ya,HAPPY BIRTHDAY KHAI!!! hee~

Tuesday, January 12, 2010

diam berkurung

tapi bukannya diam tak buat apa2..
I'm working on 'something'
ya,buat sesuatu yg buat masa ne menjadi rahsia kepada semua orang
mesti korg lagi nak tahu kan apa benda yg aku nak konon2 berahsia ne kan?

satu benda,aku nak capai dalam couple of months ne,
satu benda lagi aku nak capai dalam masa sehari dua ne
'training' hari2 tak kisah la penat pun
insyaAllah,dengan sedaya upaya aku pasti berjaya!

yg satu benda ni pula memg menjadi kewajipan untuk aku seorg pelajar untuk melaksanakannya dan aku da patut start buat da skrg...
kejap la nanti baru buat..nyehehehe.....

HWAITING! FIGHTING! CHAIYOK!
_________________________________________________________________

terlalu ramai sampai rasa nak pengsannnnnnnn tgK mereka~
(START DARI SINI SEMUA IKUT TURUTAN,OKAY)


SUPER JUNIOR
seperti yg semua sedia maklum,SUJU yg aku tergila2kan ne,memg ttp no satu di hati...
DONGHAE,SIWON,KYUHYUN,HEECHUL,SUNGMIN,EUNHYUK,HANKYUNG (tolong jngan tinggalkan SUJU) KIBUM,RYEOWOOK dan LEETEUK sememgnya boyfren idaman aku.NO KIDDING.hahaha..SHINDONG,YESUNG,KANGIN jangan kecil hati ya OPPAS.hehe



2PM.
memg minat diorg juga,kiranya lepas SUJU,dorg pilihan aku.Favourite member..semua kot..CHANSUNG(maknae),NICHKHUN,TAECYEON,JAEBEOM(always be the LEADER,former),JUNSU,WOOYOUNG and JUNHO (muka macam RAIN,banyak). Biarpun Jay da tinggalkan 2PM or tarik diri,balik SEATTLE sebab kontroversi dia tak suka KOREA masa dulu2(kecoh la dorg ne,kisah dulu2 pun nak bangkitkan.masa tu kan dia macam muda lagi.bagi la chance dowh,sedih gila!!!! PARK JAEBEOM,PLEASE COME BACK!!),aku tetap jga minat grup ne.emo2 aku tgk masa JAY kat airport nak balik Seattle.huhu..Lagu dorg best AGAIN & AGAIN,HEARTBEAT dan ONLY YOU jadi favourite all the time aku...even,show2 dorg pun macm IDOL ARMY semua tu aku tgk.memg CHARMING habis la laki2 aku ne..nyehehehe




SHINEE
Pujaan NOONA2(older sister untuk lelaki @kakak) sekalian alam termasuk aku.sorry gmbr dorg aku amik yg acm gay sikit..sorry2..memg dorg muda.Paling tua pun Onew iaitu sebaya ngan aku.Pastu yg paling mudala aku suka ne,TAEMIN nama dia.tahun ne baru masuk 17 tahun (18 kalau kat Korea).Lagu dorg memg best2.REPLAY[NOONA,NEOMU YEPPO (Noona,You're so PRETTY)],RINGDINGDONG(terbaik !!!),JULIETTE,AMIGO and LOVE LIKE OXYGEN.Suara JONGHYUN memg sedap nak mampus..suka je aku dgr..paling aku suka masa tgk IDOL ARMY,dorg jadi pasangan 2PM.pasangan MINHO ngan NICHKHUN yg aku paling suka.ROMANTIK GITU..aish.Favourite aku?.SEMUA!!!
KEY(18 turning 19 [20 KOREAN AGE])
,
TAEMIN(17)[18]
MINHO(18)[20 KOREAN AGE]
JONGHYUN(19 turning 20[21,KOREAN AGE])
and
ONEW(LEADER [22 KOREAN AGE])

saranghae,lelaki2 berkarisma!.nyahahahahahahahahahahahaa...

satu fakta dari korea mengenai umur adalah(tak penting,tak masuk EXAM):
diorang kira umur starting bayi tu lahir,maknanya lahir2 je da umur setahun.pastu,bila menjelang je tahun baru,automatically,umur diorg pun naik setahun bukan tunggu hari jadi diorg pun.begitula seterusnya.kiranya,hari jadi tak rasmi diorang ne masa TAHUN BARU,biarpun birthdy diorang yg sebenarnya tak smpi lagi.macm contohnya,aku lahir 18 oktober 1989 kan.so,kalau kat Korea,ikutkan aku da 22 tahun sebab kita da Tahun Baru kan.padahal,aku bulan oktober baru masuk 21 tahun.semua 89'er tahun ne da 22 taun kalau kat KOREA tak kisahla da birthday ke tak birthday lagi.

Wednesday, January 6, 2010

Header baru :)

header yg pertama.. :)
click untuk lagi besar


mengambil masa lebih kurg tiga jam untuk menghasilkan header sebegini rupa
okay.puas hati suda..
baikla sekarang kena kurangkan on9 atas tujuan2 yg sgt penting
MID SEM da nak dekat...
mood exam pun nak datang2 da
so,maybe kurg memblog la dalam masa2 terdekat ne..
apa2 pun kalau ada benda yg tersangat2 penting pasti saya akan updatekan kepada pembaca2 sekalian alam.

oh,kalau ada masa tgkla ini...
PARODY BROWN EYED GIRLS-ABRACADABRA
by (JO KWON and SEULONG (2AM) ,TACYEON,CHANSUNG and WOOYOUNG(2PM))
JO KWON is so UNBELIEVABLE.speechless about him.!!!and my maknae CHANSUNG is so hot in this vid.like so freaking hot.Taecyeon also nt bad.keep showing his teeth..haha.I love the part in the beginning.haha.so hilarioussssss!!!
gotta love it peeps
till then,TOODLES


Monday, January 4, 2010

Sunday, January 3, 2010

biarla

org putih kata PROMISE
haa apa2la
malas da nak dgr org berjanji ke apa
siap bagi harapan pula tu.
(tiada kaitan dgn cinta2 a)
penat da asyik nak dgr ckp org je
plus,mulai hari ni sape2 yg nak ajak pegi mana2 ke ajak maw buat apa ke SILA PASTIKAN CONFIRM sebelum anda memberi harapan kepada saya ya!...kalau plan sama2 tu lain cerita

btw,bgus jugala 3 hari terperap kat rumah.macm lagi suka kot.jimat duit.tak bosan pun.tgk,sempat lgi saya buat HEADER .biarpun kurang lawa(malas nak pki gradient,curve ape benda semua yg ada kat ADOPE PHOTOSHOP) tapi saya bangga sebb kerja crop2 dan edit mengedit kali ini memerlukan kesabaran yg kuat.kalo tak sure saya tinggalkan macm tu je.mals nak sambung.
kenapa skrg mood malas aa???..ntahla.sebab bosan dengan sikap manusia skrg ne.macm2.haish >.<

Saturday, January 2, 2010

taksub?oh selamat tahun baru!!!



nmpaknya ketaksuban saya semakin menjadi2....hahahaha
heee~

HAPPY NEW YEAR semua!!!!
(lemak ditangan sungguh menyakitkan mata)
HOPEFULLY THIS YEAR WOULD BRING ME MORE HAENGBOK!!!..
yeay!
azam tahun baru saya simpan dalam hati saja dulu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...